'Crash Bandicoot 4-ontwikkelaar werkt aan nieuwe game'

News
dinsdag, 07 december 2021 om 8:00
crash bandicoot 4 screenshot 01 en 15jun20f1616073916
Ontwikkelaar Toys for Bob, bekend van Crash Bandicoot 4: It’s About Time, werkt mogelijk aan een nieuw project dat niet onder de Call of Duty-franchise valt. De studio werkt sinds kort als ondersteunende studio voor Call of Duty: Warzone, maar nieuwe vacatures lijken te suggereren dat er plannen zijn buiten die franchise.
De ontwikkelaar van Crash Bandicoot 4: It’s About Time en de Skylanders-franchise is op zoek naar nieuwe werknemers voor een project dat mogelijk niet gerelateerd zal zijn aan Call of Duty. Na de release van Crash Bandicoot 4 werd ontwikkelaar Toys for Bob aan het werk gezet voor ondersteuning van Call Of Duty: Warzone. Maar nieuwe vacatures suggereren dat dat niet het enige is waar Toys for Bob aan werkt.
VGC meldt dat de ontwikkelaar op zoek is naar onder andere een senior concept artist. Deze vacature benoemt niet voor welke game de positie is. Dit in tegenstelling tot andere vacatures van het bedrijf, waarin wel expliciet staat dat het een positie is voor Call of Duty.

Moederbedrijf Toys for Bob in problemen

Activision Blizzard, het moederbedrijf van Toys for Bob, ligt de laatste tijd nogal onder vuur. Verschillende werknemers hebben het bedrijf verlaten wegens een giftige werkomgeving en seksuele intimidatie op de werkvloer. Werknemers die er nog wel zijn, hebben een verzoek ingediend om Bobby Kotick te laten aftreden als CEO. Daarnaast boycotten sommige fans Activision Blizzard games. De associatie met hun moederbedrijf zou dan ook nog wel eens vervelend uit kunnen pakken voor Toys for Bob en hun potentiële nieuwe game.
Activision Blizzard zal door de controverse geen deel uitmaken van The Game Awards op 10 december. De games van de studio die voor prijzen zijn genomineerd maken nog steeds kans, maar Activision Blizzard krijgt geen screentime tijdens het evenement in de vorm van bijvoorbeeld trailers of andere reclame.

Populair Nieuws