Activision Blizzard zal geen deel uitmaken van The Game Awards

News
maandag, 06 december 2021 om 14:30
activision blizzard hqf1627465674
Activision Blizzard zal geen belangrijke rol gaan spelen tijdens The Game Awards. Dit heeft Geoff Keighley, de presentator van de prijsuitreiking laten weten op Twitter. Dit komt door de vele beschuldigingen aan het adres van de uitgever. Games van Activision Blizzard maken wel kans op prijzen tijdens het evenement.
Er zullen geen grote aankondigingen zijn van Activision Blizzard tijdens The Game Awards. Het bedrijf mag namelijk geen screentime krijgen tijdens het evenement. De nominaties voor games van de uitgever blijven wel gewoon staan. Het bedrijf maakt dus kans om prijzen te winnen.

Vaak aankondigingen tijdens The Game Awards

Normaal komt Activision Blizzard meestal met nieuws rond games op The Game Awards. Dat Activision Blizzard dus geen rol zal hebben binnen het evenement betekent dus dat er ook dan geen nieuws zal zijn over de aankomende nieuwe games van het bedrijf. Fans van de uitgever die dus nieuws hadden verwacht over hun favoriete franchise hoeven daarvoor dus niet naar The Game Awards te kijken.
Dat de mensen achter The Game Awards nu hebben besloten om Activision Blizzard uit te sluiten heeft te maken met de misstanden bij de uitgever. Activision Blizzard is niet alleen aangeklaagd voor discriminatie en seksuele intimidatie op de werkvloer, CEO Bobby Kotick ligt nu ook onder vuur. Hij zou namelijk meer weten over de beschuldigingen, dan hij oorspronkelijk had laten weten. Daarnaast is Kotick ook zelf beschuldigd.
Het bestuur van Activision Blizzard blijft achter hem staan, terwijl een aantal andere bedrijven zich juist hebben uitgesproken tegen Kotick. Er komt dus veel druk te staan op het bedrijf. Het is ook nog maar de vraag of The Game Awards het enige evenement zal blijven waar Activision Blizzard niet welkom zal zijn om nieuwe aankondigingen te doen.