The Matrix Awakens voor PS5 en Xbox Series X officieel aangekondigd

News
maandag, 06 december 2021 om 18:00
the matrixf1638522495
Je kan nu de The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience pre-downloaden voor de PS5 en Xbox Series X/S. Op 9 december krijgen we meer informatie over deze ‘experience’.
Op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S kun je nu The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience pre-downloaden. De demo geeft je ‘een kijkje in de toekomst van interactieve verhalen en entertainment met Unreal Engine 5'. In de demo hebben Neo (Keanu Reeves) en Trinity (Carrie-Anne Moss) de hoofdrol.
In de beschrijving van de PS Store staat dat The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience gemaakt is door leden van het originele filmteam, waaronder Lana Wachowski, samen met Epic Games en partners. De experience 'is een wilde rit naar het realiteitsbuigende universum van The Matrix'.
Het Twitter-account van Unreal Engine heeft daarnaast nog een teaser gedeeld van 15 secondes lang met Reeves. In de teaser vraagt hij "Hoe weten we wat echt is?". Eerder werd er al een foto gelekt van 'Unreal Engine 5 Experience' op Reddit. Er stond alleen dat het om een ‘ervaring’ gaat, dus wat dit inhoudt, is nog niet bekend.

Meer informatie op The Game Awards

Hoewel het slechts nog een teaser is krijgen we volgens de website van Unreal Engine op 9 december tijdens The Game Awards meer te weten over de samenwerking tussen The Matrix en Unreal Engine.

Unreal Engine 5
is de nieuwe Engine van Epic Games. Meerdere games worden nu al gemaakt met de nieuwe engine, die zeer realistische beelden op het beeldscherm moet toveren.