Counter-Strike 2 straft onschuldige spelers enorm

News
maandag, 02 oktober 2023 om 17:00
counter strike 2f1679561898
Counter-Strike 2 werd vorige week ineens uitgebracht, zonder dat Valve de releasedatum al te ver van te voren bekendmaakte. De nieuwe game trekt begrijpelijkerwijs veel spelers, maar er is een klacht die veel terugkomt. De game deelt namelijk flinke straffen uit, ook als je zelf eigenlijk onschuldig bent.
Sommige mensen kunnen niet tegen hun verlies en verlaten daarom soms matches in een game met ranked play. Maar spelers die zo hopen te voorkomen dat hun rank omlaag gaat worden flink gestraft in Counter-Strike 2. Je verliest namelijk 1000 ranked points, ongeveer tien keer meer dan er in één ranked match te verdienen is.
Dat is op zich een goede reden om niet expres een match te verlaten. Maar helaas krijg je deze straf ook als je niet meer meedoet zonder dat het je eigen schuld is. Als je verbinding verbroken wordt door iets waar je zelf niets aan kan doen krijg je bijvoorbeeld ook flink puntenaftrek.
Daar komt bij dat je ook uit een game gestemd kunt worden door je teamgenoten. Dat is bedoeld om zonder al te veel moeite van een toxische speler af te komen, maar spelers lopen er tegenaan dat teamgenoten ze uit de game stemmen zonder dat daar een goede reden voor is. Verschillende spelers delen hun frustratie op Reddit.

Gaat Valve het ranked systeem van Counter-Strike 2 aanpassen?

Het moet nog blijken of deze klachten de oren van Valve bereiken. Valve’s multiplayer games krijgen soms jaren na release nog updates als dat nodig is. De kans is dus best aanwezig dat er zo kort nadat de game is uitgekomen nog goed gelet wordt op feedback van spelers.