Counter-Strike 2 release lijkt ineens heel dichtbij

News
woensdag, 27 september 2023 om 17:00
counter strike 2f1679561898
Meer dan tien jaar na Counter-Strike: Global Offensive kwam Valve eerder dit jaar ineens met de aankondiging van Counter-Strike 2. Er werd een release beloofd in de zomer, maar de game laat nog altijd op zich wachten. Het zou alleen zomaar kunnen dat dat wachten bijna voorbij is.
Counter-Strike heeft al jaren geen grote nieuwe release gehad, maar liefhebbers van het shootergenre spelen CS:GO nog altijd met veel plezier. Binnenkort moet er alleen een nieuwe game verschijnen. Het Counter-Strike Twitter-account lijkt nu te teasen dat die misschien heel binnenkort komt.
De banner van het account is namelijk veranderd in de tekst “Dawn of the Final Day” in witte letters op een zwarte achtergond. Sommige Counter-Strike fans zullen niet per se bekend zijn met die woorden, ze zijn namelijk afkomstig uit The Legend of Zelda: Majora’s Mask, een game waarin ze steevast gevolgd worden door de tekst “24 hours remain”. De tekst wordt nu vaak gebruikt om aan te geven dat er een dag later iets staat te gebeuren.

Counter-Strike 2 release binnen 24 uur?

Het lijkt nu dus goed mogelijk dat Counter-Strike 2 binnen 24 uur verrschijnt. De game wordt al getest in gesloten bèta, dus het lijkt niet onmogelijk dat de game inmiddels klaar is voor release. Niet al te lang geleden kreeg een fan op Twitter ook al te horen dat “komende woensdag” (inmiddels vandaag) een datum was om in de gaten te houden.
Counter-Strike 2 komt met veel vernieuwingen. De game draait in een nieuwe engine, krijgt een vernieuwe loadout systeem en geeft spelers een compleet nieuwe interface. Tegelijkertijd zul je ook veel bekende dingen zien, bijvoorbeeld in de vorm van geliefde maps uit CS:GO.