Oplichters aan de haal met Counter-Strike 2 beta

News
donderdag, 23 maart 2023 om 18:30
counter strike 2f1679561898
Na een korte periode van geruchten heeft Valve Counter-Strike 2 onthuld. Sommige Counter-Strike spelers komen ook in aanmerking voor een beta van de game. Oplichters maken alleen nu al dankbaar gebruik van die beta.
Voordat Counter-Strike 2 uitkomt wordt de game eerst nog getest in een beta. Daar kan niet iedereen zomaar aan meedoen, maar hordes trouwe fans willen dat wel graag. Het kan zijn dat je op allerlei manieren wordt benaderd om de test te spelen, maar daar kun je maar beter heel voorzichtig mee zijn.
Er is namlijk maar één manier om in aanmerking te komen voor de beta van Counter-Strike 2, namelijk via CS:GO, zo laat Valve weten via Twitter. Als je de game opstart via Steam kun je in het hoofdmenu zien of je de beta, die ook wel Limited Test genoemd wordt, mag spelen. Alle andere wegen om erin te komen die je misschien tegen bent gekomen zijn oplichting.
Valve waarschuwt in het bijzonder voor sites die beweren te controleren of je Steam-account in aanmerking komt voor de beta en voor sites die codes aanbieden voor de Limited Test. Er zijn geen codes voor de Limited Test. Geef dus geen gegevens aan iemand die er een aanbiedt.

Wanneer is de release van Counter-Strike 2?

Als het goed is komt Counter-Strike 2 deze zomer nog uit. De beta loopt door tot release, dus ook als je nu nog niet in aanmerking komt, kan het zomaar zijn dat je in de komende maanden toch ineens een uitnodiging ziet in CS:GO (en dus alléén in CS:GO). Ook als je nooit wordt uitgenodigd is de release van de game niet bijzonder ver weg, dus het wachten is ook te overzien als je nooit wordt uitgenodigd.