Crashen je Android apps? Dit is de oorzaak!

News
dinsdag, 23 maart 2021 om 12:00
android app blog blogging 267389f1586936459
Dan wil je vroeg in de ochtend je mail checken en dan crashen al je Android apps. Heel erg onprettig, maar er is wel een duidelijke oorzaak voor het probleem en dat kan de problemen misschien ook al wel oplossen.
Het is deze ochtend niet heel prettig om een Android telefoon te hebben, want waarschijnlijk zijn al je apps aan het crashen. Gelukkig is er een duidelijke oorzaak voor en zou je het vrij makkelijk kunnen oplossen. Het crashen van al je Android apps wordt namelijk veroorzaakt door een update in het programma System Webview, waarvoor gisteren een update is verschenen in de Google Play Store.
De update is bij heel veel mensen geïnstalleerd zonder dat ze het doorhadden, want meestal is iedere update toch wel prima. Deze update is alleen wat minder prettig omdat het dus al je Android apps laat crashen. Samsung heeft in ieder geval al gezegd dat het misschien kan helpen om het programma te verwijderen, maar Google zelf is ook al hard aan het werk om het probleem op te lossen.

Android apps crashen

Het vervelendste deze ochtend is misschien nog wel dat niet alleen apps van Google crashen door de update van System Webview, maar dat bijvoorbeeld ook de Android varianten van de ING en Rabobankieren apps constant crashen. Dat komt doordat deze Android apps ook gebruik maken van System Webview. Mocht je nou constant updates willen over hoe ver Google is met het oplossen van het probleem, check dat dan hier.
De oorzaak van de crashes zijn in ieder geval duidelijk, maar het is nog niet duidelijk waarom System Webview nu een update nodig had. Misschien heeft het te maken met een toekomstige update voor de Android software die flink veel nieuwe functies lijkt te bieden. Laten we in ieder geval hopen dat Google snel de oorzaak van de crashes weet te repareren.

Populair Nieuws