Dolby Vision tests zijn begonnen op Xbox Series X

News
woensdag, 24 maart 2021 om 12:00
xbox series xf1637772091
Microsoft is begonnen met het testen van Dolby Vision weergave bij verschillende games op de Xbox Series X. Het gebruik van de nieuwe HDR-functie is alleen nog te gebruiken voor een selectieve groep testers uit de Alpha Ring. Wanneer de HDR-functie naar het grote publiek komt is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat meer games ondersteuning krijgen voor Dolby Vision.
De test voor Dolby Vision werkt nog niet op alle games. Desondanks melden diverse gebruikers melden dat ze werkelijk verschil zagen tijdens het spelen van Sniper Elite 4, Marvel’s Avengers, Borderlands 3 en Wreckfest. Ook was er een Twitter gebruiker die liet zien dat de nieuwe HDR-versie ook op Halo: The Master Chief Collection, te gebruiken was.
Dolby Vision zou de huidige HDR10 functie in games vervangen en het zou dus ook moeten werken voor alles games die de HDR10 functie ondersteunen.

Voor nu slechts alleen een test

Het lijkt alleen te gaan over tests die Dolby Labs aan het uitvoeren is. Er is nog niets werkelijk bekend over of dat Dolby Vision officieel ondersteund wordt vanuit de consoles. Enkele gebruikers melden ook dat er helemaal geen verschil met HDR10 of Dolby Vision is. Het is dan ook nog afwachten of dat er nog verbeteringen gaan komen van de implementatie van Dolby Vision of dat het hier bij gaat blijven.
Microsoft heeft al bevestigd dat het momenteel om alleen een test gaat en het is nog onduidelijk of dat Dolby Vision binnenkort beschikbaar wordt voor het grote publiek.