Chinese TikTok krijgt strenge regels voor kinderen

News
maandag, 20 september 2021 om 13:30
tiktokf1625132586
Onlang werd bekend dat er drastische maatregelen komen rondom het onderwerp games in China. Maar nu krijgt de Chinese versie van TikTok, Douyin, ook aanpassingen voor hoe lang kinderen op de app kunnen besteden elke dag.
De populaire app in China Douyin, wat de Chinese versie is van TikTok, beperkt het gebruik voor kinderen onder de 14 jaar. Zij kunnen nu maar 40 minuten per dag gebruikmaken van de app. Dit liet ByteDance, eigenaar van Douyin, weten in een blogpost.
Kinderen onder de veertien kunnen voortaan tussen 6 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds gebruikmaken van de app Douyin om hun dagelijkse 40 minuten te vullen. Buiten die tijden kunnen de kinderen de app sowieso niet openen. De regel dient voor real-name authenticated users onder de 14. ByteDance moedigt ouders aan om hun kinderen te helpen met het uitvoeren van een real-name authentication process of om de 'Youth Mode' aan te zetten bij kinderen.

Minder online gamen in China

De nieuwe 'Youth Mode' sluit lekker aan bij de nieuwe videogame wet uit China, die ervoor zorgt dat kinderen minder videogames spelen. De Chinese regering is druk bezig om de tijd dat teenagers en jongeren online zijn te verminderen. Deze online tijd vinden ze schadelijk voor jongeren. Alleen op vrijdag tussen 20:00 en 21:00, in het weekend en op feestdagen mogen kinderen gamen en dan maximaal 3 uur per week. China wil graag dat er op meer plekken een real-name authentication komt, waarbij je een telefoonnummer en een aantal andere gegevens moet invoeren, zodat je alleen daarmee online games kan spelen.
De content die op Douyin voorbij komt in Youth Mode zal vooral educatief zijn. Zo zie je wetenschappelijke experimenten, het landschap van China en stukjes uit musea en galerijen.