TikTok haalt YouTube in qua kijktijd

News
donderdag, 09 september 2021 om 12:30
tiktoks moederbedrijf bytedance begint een muziek streaming dienst 151041
TikTok wordt alleen maar populairder. Zo blijkt uit een recent onderzoek. Deze stelt dat de kijktijd op het Chinese socialemediaplatform TikTok groter is dan dat van YouTube. Wel betreft het alleen kijktijd op Android-telefoons.
In het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten heeft TikTok een mijlpaal bereikt. TikTok heeft volgens een onderzoek van App Annie namelijk meer kijktijd vergaard dan YouTube. Wel gaat het alleen nog om gebruikers die op Android-apparaat kijken. Daarmee is het onderzoek dus nog niet helemaal representatief voor de populariteit van TikTok.

TikTok ook in het vaarwater van Facebook

Het onderzoek stelt dan ook dat de totale kijktijd op YouTube nog steeds hoger is dan dat van TikTok. Opvallend is alleen wel dat er een andere socialemedia-app is die meer tijd krijgt van Android-gebruikers in de VS en VK: Facebook. Wel neemt de populariteit toe van sociale live streamingdiensten.
Wel is TikTok Facebook op een ander vlak al voorbij gegaan. De app is namelijk de meest-gedownloade app van 2020. Uit de cijfers die eerder dit jaar verschenen bleek de Chinese app zowel Facebook als WhatsApp voorbij te zijn gegaan.

Populair Nieuws