Nieuwe Triple A titel onderweg naar PS5?

News
maandag, 20 september 2021 om 13:00
pexels sound on 3761118f1631265010
Het Engelse bedrijf Firesprite is druk op zoek naar een schrijver voor een verhaalgedreven Triple A titel voor de PS5. De game ontwikkelaar werd een tijdje geleden overgenomen door PlayStation Studios. Dit is al het derde bedrijf dat Sony in korte tijd heeft overgenomen.
Op de website van Firesprite staat een vacature waarin staat dat het bedrijf op zoek is naar een schrijver die kan helpen bij de ontwikkeling van een ambitieuze, onaangekondigde AAA titel. Aan diegene is ook de taak om een meeslepend personage en verhaal te creëren. Bonuspunten zijn voor sollicitanten die begrijpen hoe ze een vertakkend verhaal moeten opzetten. De game zal waarschijnlijk exclusief voor de PS5 worden ontwikkeld, gezien de studio nu onderdeel is van PlayStation Studios.
We kennen Firesprite ook wel om hun VR werk met onder andere de games The Persistence en PlayStation The Playroom experience. Graeme Ankers, managing director bij Firesprite, liet aan Game Industry weten dat de studio niet alleen maar VR games zal ontwikkelen nu het overgenomen is door PlayStation.

Nieuwe VR-bril van Sony

Sony zelf werkt ondertussen hard door aan nieuwe VR-mogelijkheden op de PS5. Sony heeft recent bijvoorbeeld de PSVR 2 controller laten zien aan een select groepje journalisten. Volgens geruchten komt de nieuwe headset met een 4K display, eye tracking, finger tracking en nog meer.
Naast Firesprite heeft PlayStation ook de ontwikkelaars Housemarque en Nixxes dit jaar overgenomen. Die laatste is een Nederlands bedrijf wat zich bezighoud met het porten van games naar PC. Voor welk bedrag Nixxes is overgenomen is nog niet duidelijk. Hermen Hulst, hoofd van PlayStation Studios, laat weten dat hij trots is om met het bedrijf samen te mogen werken. Housemarque heeft al meerdere titels voor de PlayStation consoles gemaakt, waaronder het dit jaar uitgekomen Returnal.