ChatGPT app nu ook in Nederland beschikbaar

News
woensdag, 31 mei 2023 om 13:00
2023 03 20 chatgpt 1f1681370152
Als je ChatGPT graag onderweg gebruikt kan dat nu. Sinds kort is er een app beschikbaar. Die is nu ook in Nederland gelanceerd.
De populaire AI chatbot ChatGPT kwam onlangs eindelijk met een eigen app. Er waren al veel imitators beschikbaar, soms van dubieuze aard, maar gelukkig is er nu een officiële versie. Zoals wel vaker het geval is met de uitrol van apps en features, was het nog niet helemaal duidelijk wanneer de app naar Nederland zou komen.
Maar wie nu de App Store opent kan de app daar vinden. In de afgelopen weken is de app gestaag over de wereld verspreid en nu is Nederland dus aan de beurt. De app is inmiddels beschikbaar in 152 landen.
De app heeft dezelfde features die ChatGPT op het web ook heeft en synchroniseert zelfs je gesprekken met de bot tussen verschillende apparaten. Betalende klanten hebben wat voordelen, bijvoorbeeld toegang tot het verbeterde GPT-4 model en eerdere beschikking over nieuwe features. Momenteel is de app er nog alleen voor iOS, maar hij zal op termijn ook voor Android verschijnen.

Hoe lang blijft ChatGPT in Nederland?

Het is helaas even de vraag of de beschikbaarheid van de app in Nederland niet van korte duur is. De EU wil kunstmatige intelligentie namelijk streng gaan reguleren en de CEO van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, vreest dat de wetgeving te streng wordt. As het bedrijf zich niet kan vinden in de uiteindelijke wet, worden de activiteiten in Europa mogelijk gestaakt.