Gecancelde Netflix serie keert toch terug

News
woensdag, 28 juni 2023 om 17:00
warrior nun netflix releasef1592482470
Netflix heeft door de jaren heen heel wat hitseries gebracht, maar niet elke serie is hetzelfde succes als Stranger Things toebedeeld. Dat leidt er ook nog wel eens toe dat goede series vroegtijdig gecanceld wordt, tot onvrede van fans. Eén gecancelde serie komt nu alsnog terug.
Dat een serie goed of geliefd is, betekent nog niet dat hij het financieel ook goed doet. Het komt dan ook geregeld voor dat Netflix een groep kijkers tegen zich in het harnas jaagt door een serie die wat minder presteert te annuleren, vaak al na één seizoen. De CEO van Netflix beweerde ooit dat er nog nooit een succesvolle serie was geannuleerd, maar dat biedt geen troost aan fans die hun favoriete serie zien verdwijnen.
Fans van Warrior Nun kregen vorig jaar bijvoorbeeld ook te horen dat de serie ermee zou stoppen na twee seizoenen. Dit terwijl de serie juist geliefd was, niet in de laatste plaats om positieve representatie in de vorm van een queer hoofdpersoon. Het duurde niet lang voordat er een social media-campagne ontstond om de serie van de annulering te redden en die blijkt nu in zijn missie te zijn geslaagd.

Nieuw seizoen Warrior Nun bij Netflix?

De showrunner van Warrior Nun laat namelijk via Twitter weten dat er dankzij de fans een nieuw seizoen komt. Daarover volgen snel meer details. Het is op basis van de Tweet niet duidelijk of Netflix de serie terugbrengt, of dat de serie bij een andere streamingdienst of tv-zender een tweede leven krijgt.
Het is overigens een trend dat streamingdiensten hard omgaan met series die geen enorm financieel succes zijn. HBO Max en Disney+ hebben bijvoorbeeld series die weinig tot geen nieuwe abonnees trekken verwijderd, zodat er geen royalty's meer voor betaald hoeven worden. Dat is een tactiek die Netflix tot dusver nog niet heeft toegepast.