Fans hopen op opvallende GTA 6 feature

News
woensdag, 31 mei 2023 om 12:30
gta 6f1626425209
GTA 6 laat nog even op zich wachten en in de tussentijd houden veel fans zich bezig met speculeren over features van de game. Je zou denken dat spelers zich vooral bezighouden met hoe de game in elkaar zit. Maar er wordt ook gediscussieerd over een feature die niet bijzonder belangrijk lijkt.
Rockstar houdt wel van een beetje realisme in games. Veel titels van de studio hebben details waar veel andere ontwikkelaars zich niet mee bezig zouden houden. Eén zo’n detail was bijvoorbeeld de haargroei in Red Dead Redemption 2, iets wat een groep fans hoopt terug te zien in GTA 6.
Een Reddit-gebruiker laat weten dat hij graag zou zien dat het (gezichts)haar van de speelbare GTA 6 personages na verloop van tijd vanzelf langer wordt. Hij levert zelfs wat illustraties als voorbeeld. De gebruiker hoopt bovendien dat je je haar niet langer kan laten worden bij een kapper, zoals in eerdere GTA-titels. Je opties voor kapsels zouden dan bepaald worden door de lengte van je haar op dat moment.
De reacties op de post zijn veelal positief: spelers laten weten zo nog meer ondergedompeld te kunnen raken in de game. Toch zijn er ook gebruikers die juist de oude GTA-kappers willen behouden, hetzij om sneller van stijl te kunnen veranderen, hetzij omdat ze niet steeds naar de kapper willen om haar kort te houden. De feature wordt zoveel besproken dat hier en daar als gerucht gemeld wordt dat hij in de game zit, maar daar lijkt geen bewijs voor te zijn.

Wanneer is de release van GTA 6?

Hoewel Rockstar en uitgever Take-Two nog altijd niet hebben bevestigd wanneer GTA 6 verschijnt, lijkt er steeds meer bewijs voor een release in 2024. Dat is niet in de laatste plaats omdat Take-Two in dat jaar een enorme omzetstijging verwacht dankzij “baanbrekende titels”. Take-Two heeft GTA 6 nu al een paar keer op zo’n manier omschreven, dus het lijkt aannemelijk dat de omzetstijging in 2024 met deze game te maken heeft.