ChatGPT krijgt officiële smartphone app

News
vrijdag, 19 mei 2023 om 16:30
chatgpt laptopf1680510525
Sinds een aantal maanden maken veel mensen gebruik van de AI chatbot ChatGPT. De bot kan je vragen beantwoorden of teksten genereren. Tot dusver was hij alleen beschikbaar via het web, maar er is nu ook een officiële ChatGPT app.
Als je ChatGPT graag onderweg gebruikt, kan dat nu met een officiële app. Deze is gratis beschikbaar gemaakt in de App Store voor iPhone. Momenteel is hij alleen in de VS beschikbaar, maar de komende tijd moet hij ook in andere landen en op Android-telefoons lanceren.
Je geschiedenis in de app en op andere versies van ChatGPT worden gesynchroniseerd. Daarnaast kun je je vragen in de app ook inspreken, dankzij de integratie van Whisper, de spraakherkenningstool van ChatGPT-maker OpenAI. Wie een betaald plan heeft kan de nieuwere GPT-4 gebruiken en krijgen eerdere toegang tot nieuwe features.
Momenteel is het nog even lastig om de app daadwerklijk te vinden. Toen ChatGPT populair werd, werden app stores gelijk overspoeld met imitatoren. Hopelijk duurt het niet al te lang voordat de officiële ChatGPT als eerste resultaat komt bovendrijven.

ChatGPT heeft concurrentie

Wie een AI chatbot wil gebruiken kan ook kiezen voor Bing. De zoekmachine van Microsoft heeft nu namelijk een bot die is gebaseerd op ChatGPT en sinds kort door iedereen met een Microsoft-account gebruikt kan worden. Verder maakt Google de chatbot Bard, maar om onbekende redenen wordt die nog niet naar Europa gebracht.

Populair Nieuws

Laatste Reacties