CD Projekt RED moet investeerders miljoenen betalen door Cyberpunk 2077

News
vrijdag, 06 januari 2023 om 15:30
cyberpunk 2077f1593030216
Het is geen geheim dat de lancering van Cyberpunk 2077 niet is gelopen zoals CD Projekt RED dat graag had gezien. De ontwikkelaar moet daardoor nu ook nog eens miljoenen betalen aan investeerders.
Cyberpunk 2077 was eind 2020 met afstand de most anticipated game van het jaar. De ontwikkelaar van The Witcher 3 die komt met een cyberpunk wereld, waarbij je extreem veel keuzes hebt en waarin Keanu Reeves een grote rol speelt? Daar krijg je de gamer-harten wel sneller van aan het kloppen.
Maar de lancering verliep alles behalve soepel. Er waren veel bugs en glitches te vinden in de game, de next-gen versies waren uitgesteld en de PS4- en Xbox One-versie had een dramatische performance. Zo erg zelfs, dat Sony besloot om de Cyberpunk 2077 van de PS Store te halen.
Investeerders voelden zich voorgelogen door CD Projekt RED over de staat van de game en hebben daarom het bedrijf voor de rechter gesleept. Beide partijen zijn nu alleen tot een schikking gekomen. CD Projekt RED moet in totaal 1,85 miljoen dollar betalen aan investeerders die tussen 16 januari 2020 en 17 december 2020 aandelen hebben gekocht in het bedrijf.

Niet de eerste schikking voor Cyberpunk 2077

Dat miljoenenbedrag komt nog eens bovenop een andere schikking die CD Projekt RED eerder heeft getroffen met investeerders. Aan die groep moest de ontwikkelaar ook al 1,85 miljoen dollar betalen. Daarmee staat de teller nu al op maar liefst 3,7 miljoen dollar aan schade voor de studio, bovenop alle juridische kosten.
Wel brengt Cyberpunk 2077 de laatste tijd veel geld in het laatje. De game heeft namelijk veel updates en hotfixes gekregen sinds release, waardoor de performance sterk is verbeterd. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Helemaal niet door alle spelers die de game (opnieuw) zijn gaan spelen sinds de release van Cyberpunk Edgerunners op Netflix.