Ook Steam onthult de Game of the Year

News
woensdag, 04 januari 2023 om 13:30
elden ring horsef1623936438
Met een jaar achter de rug is het bijna verplicht om terug te blikken op dat jaar en wellicht ook een prijs of twee uit te delen. Game of the Year-titels worden meestal vóór de jaarwisseling uitgedeeld, maar in sommige gevallen worden de winnaars in het nieuwe jaar bekend. De winnaars van de Steam Awards zijn nu bijvoorbeeld bekend.
Game of the Year was dit jaar in veel gevallen een gelopen race. Elden Ring was zo goed en zo populair dat als de game ergens voor was genomineerd, hij ook vaak won. De Steam Awards zijn daarop geen uitzondering.
Soms zijn critici en fans het niet helemaal eens over de kwaliteiten van een game. De uitslag van The Game Awards, waarbij de publieksstem de uitslag maar voor een klein deel bepaalt, doet sommige gamers nog wel eens een wenkbrouw optrekken. Maar de Steam Awards, die helemaal bepaald worden door een publieksstem, roepen dit jaar net als The Game Awards Elden Ring uit tot winnaar. Er zijn ook nog andere categorieën, en de volledige lijst winnaars staat hieronder.
De bovenstaande games hebben allemaal vier concurrenten in hun categorie verslagen. Wat die overige nominaties waren kun je hier terugvinden. Mocht je geïnteresseerd zijn in één of meer van de winnaars, dan kun je ze (mede dankzij de Winter Sale) met korting kopen.

Elden Ring heeft recordaantal Game of the Year-titels

Zoals gezegd zijn de Steam Awards zeker niet de enige waarbij Elden Ring als winnaar uit de bus komt. De game heeft zelfs meer Game of the Year-titels dan elke andere game ooit. Het is een record dat is afgepakt van The Last of Us Part 2.