CD Projekt RED behaalt nieuw record dankzij Cyberpunk 2077

News
dinsdag, 29 november 2022 om 18:00
cyberpunk 2077 dificultadf1623074373
De lancering van Cyberpunk 2077 was dramatisch. De laatste tijd heeft de game alleen een enorme comeback gemaakt, wat nu bovendien zorgt voor een nieuw record bij CD Projekt RED.
Het gaat de laatste tijd erg goed met CD Projekt RED. De ontwikkelaar heeft de cijfers van het derde kwartaal bekendgemaakt en daaruit blijkt dat er enorm veel omzet is gedraaid. Van juli tot en met september behaalde de ontwikkelaar een omzet van 245,5 miljoen Poolse zloty, omgerekend zo’n 52,5 miljoen euro. Dat zorgde voor een winst van ruim 21 miljoen euro.
CD Projekt RED heeft daarmee een record behaald. Het is namelijk voor het eerst dat de studio zoveel omzet heeft gedraaid in het derde kwartaal. En dat zonder dat er een nieuwe game is gelanceerd door de ontwikkelaar.

Cyberpunk 2077 verantwoordelijk voor succes

Piotr Nielubowicz, de CFO van CD Projekt RED, heeft volgens VGC verklaard dat ‘sterke sales’ verantwoordelijk zijn geweest voor de omzet. Dat komt met name op het conto van Cyberpunk 2077.
De game kende een dramatische lancering, waarbij Cyberpunk 2077 zelfs van de PlayStation Store werd gehaald door de vele bugs en slechte performance. Sindsdien heeft CD Projekt RED hard gewerkt om de game te fixen. Ook zijn er nieuwe updates met content gekomen.
Eén van de grootste drijfveren achter het recente succes van Cyberpunk 2077 is de Netflix-serie Cyberpunk Edgerunners. Sindsdien ziet de studio een enorme stijging in het aantal spelers van de game.

Populair Nieuws