Update- Storing bij Ziggo maakt thuiswerken lastig

News
dinsdag, 19 januari 2021 om 15:40
ziggof1677671421
Momenteel is er een storing gaande bij Ziggo. Waar klanten van ABN Amro en ING Bank al niet konden bankieren, ligt het internet voor veel gebruikers van de kabelexploitant ook plat.

Update - Storing Ziggo inmiddels 'opgelost'

De storing bij Ziggo lijkt opgelost te zijn. De melding op allestoringen.nl is intussen veranderd van 'Storing bij Ziggo' naar 'Mogelijke storing bij Ziggo'. Dat betekent dat nog niet alle klanten die problemen ondervonden weer gebruik kunnen maken van het internet via de provider.
Originele bericht:
Voor het gros van de mensen die Ziggo heeft is thuiswerken momenteel niet mogelijk. De internetgigant heeft namelijk een behoorlijke storing op het moment. Dat meldt allestoringen.nl. Sinds ongeveer 15:00 uur is er een storing waardoor men het internet niet op kan of kan e-mailen via de provider.
Niet alle klanten lijken problemen te ondervinden met het netwerk, maar hoe groot de storing precies is, is niet bekend. Ook is de oorzaak van de storing bij Ziggo niet bekend. De storing lijkt beperkt te zijn tot het internet en lijkt geen invloed te hebben op het kijken van televisie via Ziggo.
Ziggo meldt zelf dat er via de postcodechecker op de website bekeken kan worden waar de storing gaande is op het moment. De link naar die pagina vind je hier.

Niet voor het eerst in 2021 dat er een Ziggo storing is

Ziggo had al vaker in 2021 storingen. Zo is er afgelopen week al een aantal storingen geweest, maar die vonden gelukkig 's nachts plaats. Hierdoor hadden thuiswerkers nagenoeg geen last van de problemen. Eerder dit jaar is er wel nog een flinke storing geweest in de ochtend volgens allestoringen. Op 11 januari ging het netwerk volgens de storingsmelder op zwart rond 8 uur in de ochtend. Dat is het tijdstip waarop veel mensen inloggen om aan de slag te gaan, dus ook deze storing zal impact gehad hebben.

Populair Nieuws