Nieuw bordspel van The Witcher aangekondigd

News
woensdag, 13 september 2023 om 14:30
Het universum van The Witcher breidt zich steeds verder uit. CD Projekt en Go On Board hebben namelijk een nieuw bordspel aangekondigd dat zich afspeelt in de wereld van Geralt of Rivia.
The Witcher is lang een geliefde franchise geweest bij fans van fantasyboeken. Sinds het succes van The Witcher 3: Wild Hunt is de reeks alleen geëxplodeerd in populariteit. Dat heeft gezorgd voor series en een geanimeerde film bij Netflix, meerdere spin-off games en eerder ook al een uitgebreid bordspel.
Daar blijft het bovendien niet bij, want er is alweer een nieuw bordspel van The Witcher aangekondigd. Deze keer werd CD Projekt, de ontwikkelaar van The Witcher games, samen met Go On Board. Het nieuwe project heeft de naam The Witcher: Path of Destiny en is te spelen met 1 tot 5 spelers.

Hoe werkt het nieuwe bordspel?

In Path of Destiny kiezen spelers één van de iconische karakters uit de reeks (Geralt, Yennefer, Ciri, Vesemir of Dandelion) om een verhaal uit de reeks opnieuw te ‘vertellen’. Tijdens het verhaal kan je de unieke vaardigheden van je karakter gebruiken om de koers te veranderen. De acties van de hele groep zullen de uitkomst van het verhaal bepalen, maar volgens de beschrijving ‘kan er maar één iemand de held zijn’.
Wanneer The Witcher: Path of Destiny precies uitkomt is nog niet bekend. Het project is voor crowdfunding op Gamefound gezet en gaat op 8 oktober van start. Er zijn twee verschillende versies waarvoor je kan pledgen, een normale versie en een Deluxe Plegde. Met die laatste krijg je onder andere betere player boards en miniaturen van de speelbare personages.

Populair Nieuws