'Codemasters gaat verhaalmodus uit F1 2022 schrappen'

News
vrijdag, 04 maart 2022 om 9:30
f1 2021 verstappenf1631540936
De F1-game van vorig jaar heeft een interessante verhaalmodus, dat door velen werd geprezen. Volgens Tom Henderson zal Codemasters de modus in F1 2022 alleen gaan schrappen.
De insider, die wel vaker met scoops over EA games komt, stelt op Xfire dat de verhaalmodus niet meer in F1 2022 zal zitten. In plaats daarvan komt Codemasters met een modus genaamd F1 LIFE. Deze modus moet spelers meer een kijkje in het leven van Formule 1-coureurs geven.
Volgens Henderson kunnen spelers in F1 LIFE luxe producten kopen die coureurs vaak gebruiken, zoals dure horloges en designer zonnebrillen. De grootste toevoeging van de modus is alleen de optie om supercars te kopen en erin te rijden. Dat kan je zelfs online doen op alle circuits in F1 2022, maar niet tegen Formule 1-auto's.

Carrièremodus blijft bestaan in F1 2022

Van zijn bronnen heeft Henderson vernomen dat de nieuwe modus alleen in de weg zal zitten van de verhaalmodus. Andere modi zullen dus nog wel gewoon in de game aanwezig zijn, inclusief de carrièremodus. Daarin kan je je eigen coureur maken en racen tegen de bekende gezichten uit de Formule 1, zoals Max Verstappen en Lewis Hamilton, over meerdere seizoenen.
F1 2022 is nog niet officieel aangekondigd door Codemasters, maar de aankondiging zal waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten. De F1 games verschijnen namelijk bijna altijd in juni of juli. De start van het nieuwe Formule 1-seizoen is al een stuk sneller, de Grand Prix van Bahrein is namelijk op zondag 20 maart.