Ook Netflix-serie Lupin slachtoffer van overval

News
vrijdag, 04 maart 2022 om 10:30
rsz al 101 unit 02663f1623402604
Vorige week werd Netflix-serie The Crown slachtoffer van een inbraak op de set, waarbij antieke voorwerpen met een totale waarde van 200.000 dollar werden gestolen. Nu is het weer raak: de volgende dag werd namelijk ook de set van de serie Lupin overvallen.
Er is nog een Netflix-set slachtoffer geworden van een overval, zo schrijft Variety. De overval vond plaats in een buurt in Nanterre, aan de rand van Parijs, waar de Franse Netflix-hit Lupin wordt gefilmd. Tijdens de opnames braken volgens het Franse persbureau AFP ongeveer twintig mensen met bedekte gezichten in op de set, nadat ze eerst met mortiervuurwerk hadden gegooid.
Mortiervuurwerk behoort tot de zwaarste soort vuurwerk en wordt daarom ook in veel landen, waaronder Nederland, niet aan particulieren verkocht. Naar schatting is er 300.000 euro aan apparatuur gestolen.
Netflix bevestigt aan Variety dat er inderdaad een incident heeft plaatsgevonden op 25 februari tijdens het filmen van het volgende seizoen van Lupin. ‘’Onze cast en crew zijn veilig en er waren geen verwondingen.’’ Het onderzoek naar de overal loopt nog.
De opnames werden vrijdag stilgelegd, maar begonnen afgelopen maandag (28 februari) weer.

Waar gaat Lupin over?

Lupin gaat over de professionele dief Assane Diop (Omar Sy), de enige zoon van een immigrant uit Senegal die naar Frankrijk ging om een beter leven voor zijn kind te zoeken. Zijn vader wordt vals beschuldigd van de diefstal van een dure diamanten halsketting door zijn werkgever, de rijke en machtige Hubert Pellegrini, en pleegt uit schaamte zelfmoord in zijn cel.
Geïnspireerd door een boek over de dief Arsène Lupin die zijn vader hem gaf voor zijn verjaardag, wil Assane vijfentwintig jaar later wraak nemen op de familie Pellegrini. Met behulp van zijn charisma en door middel van diefstal, misleiding en vermomming probeert hij Huberts misdaden aan het licht te brengen.