The Witcher remake brengt grote verandering

News
dinsdag, 29 november 2022 om 12:00
w1 remake teaserart v00141f1666856007
Bij een remake moeten vaak keuzes gemaakt worden over hoeveel de game op het origineel mag lijken. Het lijkt erop dat er bij de remake van The Witcher ingrijpende verandering op het menu staat. De game wordt namelijk open world.
Wie wat recenter fan is geworden van The Witcher zal waarschijnlijk begonnen zijn met The Witcher 3: Wild Hunt. Deze game is open world en bovendien een geliefde titel in het genre. Maar de voorgaande games hadden een andere aanpak.
In The Witcher 1 kregen spelers weliswaar grote open gebieden voorgeschoteld, maar open world was de game niet. Wanneer je belangrijke verhaalprogressie maakte kwam je in een nieuw gebied en had je geen toegang meer tot het vorige. De remake gaat dat anders aanpakken.
In de kwartaalbespreking van CD Projekt RED staat The Witcher Remake genoteerd als open world RPG. Daarmee zou de game waarschijnlijk meer op één lijn liggen met hoe The Witcher 3 in elkaar zit. Bovendien is open world momenteel een populair genre, dat waarschijnlijk een groter publiek aanspreekt dan de originele versie van The Witcher.

Wanneer verschijnt de open world The Witcher remake?

Het is momenteel nog niet bekend wanneer de remake van The Witcher in de winkel ligt. Bij de aankondiging werd al duidelijk gemaakt dat de game voorlopig nog niet klaar was. Intussen kunnen fans wel genieten van de next-gen update van The Witcher 3, die op 14 december verschijnt voor Xbox Series X, PS5 en PC.