'Call of Duty zou zelfs naar PlayStation Plus komen'

News
dinsdag, 13 december 2022 om 12:30
call of duty modern warfare 2 soldierf1664436468
De saga rondom de overname van Activision Blizzard blijft maar doorgaan. Nu blijkt dat Microsoft naar verluidt aan Sony heeft beloofd om de Call of Duty games naar PlayStation Plus te brengen.
Het lijkt er steeds meer op dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft niet doorgaat. Afgelopen week is namelijk bekend geworden dat de Federal Trade Commission Microsoft wil aanklagen om te voorkomen dat de deal er doorheen komt. Er wordt gevreesd door de waakhonden dat Microsoft te machtig zou worden door de overname.
Het middelpunt van de kwestie is Call of Duty. Sony wil niet de extreem populaire franchise op de PlayStation consoles verliezen. Daarom heeft Microsoft een aanbod gedaan om te garanderen dat er minimaal 10 jaar lang nog Call of Duty games komen naar het platform. Maar daar blijft het niet bij.
Volgens Bloomberg was het aanbod namelijk niet alleen om Call of Duty op PlayStation uit te brengen. Het zou ook de optie geven voor Sony om de games aan te bieden via PlayStation Plus. Daarmee zou de Japanse uitgever er zelf ook geld mee kunnen verdienen, naast het blijven verkopen van consoles.

Call of Duty naar de Switch

Natuurlijk is Sony niet de enige concurrent van Microsoft. De laatste van de ‘grote drie’ heeft alleen een stuk minder problemen met de overname van Activision Blizzard. Daarvoor was alleen wel eerst een deal nodig.
Als de overname doorgaat, dan zal Microsoft namelijk tien jaar lang Call of Duty games naar de Nintendo consoles brengen. Voorheen kwamen de games al naar de Wii en Wii U, maar de laatste titel die die behandeling kreeg was Call of Duty Ghosts uit 2013.