‘PlayStation wil groeien door Xbox kleiner te maken’

News
maandag, 12 december 2022 om 9:00
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Deze week kwam er slecht nieuws naar buiten voor Microsoft: de Amerikaanse marktautoriteit, FTC, is een rechtszaak begonnen tegen Microsoft om de overname van Activision Blizzard tegen te houden. Xbox-baas Phil Spencer is hier uiteraard niet blij mee en legt de schuld bij Sony.
Tijdens een interview met de podcast Second Request zegt Phil Spencer dat Sony de ‘enige grote tegenstander van de deal’ was. ‘’Sony probeert zijn dominantie op de console te beschermen,’’ aldus Spencer. ‘’De manier waarop ze groeien, is door Xbox kleiner te maken.’’

Call of Duty wordt geen Xbox exclusive

Tot nu toe heeft Microsoft Sony ook nog geen reden gegeven om te geloven dat het bedrijf zich niet aan zijn woord houdt. Onlangs sloot Microsoft namelijk een deal met Nintendo om de komende tien jaar Call of Duty naar Nintendo-systemen te brengen. Daarmee laat het bedrijf zien dat de franchise zeker geen Xbox exclusive wordt.
Toch lijkt het er nu op dat de overname van Activision Blizzard niet doorgaat. De rechtszaak van FTC zorgt er in ieder geval voor dat het nog even kan duren.