Call of Duty Modern Warfare 3 heeft nu al last van cheaters

News
dinsdag, 10 oktober 2023 om 9:30
call of duty modern warfare 3f1692343533
Afgelopen weekend mochten de eerste spelers aan de slag met Call of Duty Modern Warfare 3. Je zou verwachten dat er bij de eerste bèta, die bovendien alleen voor PlayStation is, nog niet veel wordt valsgespeeld. Maar opvallend genoeg waren er meteen cheaters in de game.
Bij een multiplayer game kom je er eigenlijk niet onderuit dat er altijd wel iemand vals probeert te spelen. Ook bij Call of Duty is het een terugkerend probleem dat een handjevol spelers het verpest voor de rest. Afgelopen weekend waren fans erg verbaasd dat zelfs de bèta van Modern Warfare 3 niet veilig was.
Meestal wordt ervan uitgegaan dat cheaters op PC spelen, maar de bèta was alleen beschikbaar voor PlayStation consoles. Het lijkt erop dat cheaters gebruik maken van PS4-consoles die jailbroken of gemod zijn. Cheaters bestaan op elk platform en lijken hoe dan ook een manier te vinden.
Cheaten in online games is in veel gevallen wel makkelijker op PC. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat het probleem alleen maar erger wordt in het volgende bètaweekend en na de release. De crossplay bèta loopt van 12 tot 16 oktober, dus we merken snel genoeg hoe erg het is.

Activision pakt Call of Duty cheaters hard aan

Gelukkig neemt Activision het probleem van cheaters in Call of Duty wel serieus. Eerder dit jaar kwam het bedrijf met allerlei tools om nog meer valsspelers te betrappen en te straffen. Cheaters kunnen nu ook in real time uit een match worden gehaald, waarna de spelers die er nog in zitten een notificatie krijgen dat er een speler is verwijders.