EA Sports FC 24 doet het beter dan FIFA 23

News
dinsdag, 10 oktober 2023 om 9:00
ea sports fc 24 haalandf1689331167
Jarenlang maakte EA voetbalgames met de FIFA-naam. Maar die licentie vond de ontwikkelaar te duur en dus heet de game nu EA Sports FC. Je verwacht misschien dat een nieuwe naam het succes van de game negatief beïnvloedt, maar volgens EA zelf doet EA Sports FC 24 het juist beter.
EA heeft bekendgemaakt hoeveel mensen sinds lancering aan de slag zijn gegaan met EA Sports FC 24. In de eerste week dat de game uit iz zouden al 11,3 miljoen spelers bereikt zijn, een miljoen meer dan FIFA 23 in een week wist te bereiken. Het gat hierbij niet alleen om verkopen, maar ook om spelers die de game hebben geprobeerd via EA Play.
Ook EA Sports FC Mobile doet het prima. Op de eerste dag dat de game beschikbaar was werd hij al 2,2 keer gedownload. Na een week staat de teller op 11.2 miljoen downloads.
Dat wil nog niet zeggen dat EA Sports FC 24 op alle vlakken een net zo groot of groter succes is als FIFA 23. Het zal bijvoorbeeld moeten blijken of de spelers die er nu zijn in dezelfde mate blijven spelen als bij FIFA 23. Het geld dat spelers in de game uitgeven zal ook meewegen in het totaalplaatje.

EA Sports FC 24 minder verkocht dan FIFA 23

Het hoge aantal spelers van EA Sports FC 24 is enigszins verrassend, aangezien de verkoop in eerste instantie juist tegenviel. Na één weekend was de game in het Verenigd Koninkrijk 30 procent minder fysiek verkocht dan FIFA 23. Inmiddels zijn dat natuurlijk oude cijfers en bovendien wordt de game ook digitaal gekocht en via abonnementsdiensten gespeeld. Toch is een daling van 30 procent iets dat je zou denken terug te kunnen zien in het aantal spelers.

Populair Nieuws