Call of Duty gaat cheaters op nieuwe manieren aanpakken

News
woensdag, 05 april 2023 om 18:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Vrijwel elk spel ooit gespeeld heeft last gehad van valsspelers. Multiplayer video games zijn daarop geen uitzondering. Call of Duty gaat met ingang van het komende seizoen weer nieuwe maatregelen treffen.
Binnenkort begint het derde seizoen van Call of Duty Modern Warfare 2 en Warzone 2.0. Ondanks het gebruik van anti-cheat software kampen beide games nog altijd met mensen die valsspelen. Maar vanaf seizoen 3 is de Ricochet anti-cheat software weer bijgewerkt om zoveel mogelijk cheaters te stoppen.
Een belangrijke toevoeging is bijvoorbeeld een replay-tool voor nader onderzoek. Hiermee kunnen matches waarin spelers verdacht gedrag vertoonden later teruggekeken worden. Zo kan het team achter Ricochet nader onderzoek doen wanneer er vermoedens zijn dat iemand vals speelt.
Een andere grote toevoeging is de detectie van third-party hardware. Er zijn namelijk apparaten die je tussen je controller en console of PC kunt aansluiten, die je een oneerlijk voordeel geven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je door zo’n apparaat geen last meer hebt van recoil. Als de game detecteert dat je zo’n apparaat gebruikt, kun je een waarschuwing krijgen en waarschuwingen kunnen uiteindelijk tot straffen leiden als je ze negeert.

Call of Duty maakt het cheaters moeilijk

Een cheater straffen is natuurlijk wenselijk, maar het lost niets op op het moment dat je er een tegenkomt. Daarom pakt Call of Duty cheaters ook live aan door bijvoorbeeld te zorgen dat ze legitieme spelers niet kunnen zien, of ineens een deel van hun spullen kwijt zijn. Een aantal van dat soort maatregelen is eerder aangekondigd, maar er worden nog meer onaangekondigde directe maatregelen beloofd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties