PS Plus Extra, Premium games voor oktober gelekt

News
dinsdag, 10 oktober 2023 om 10:00
playstation plus newf1655289162
Het is de bekende leaker Billbil-kun wéér gelukt. Een groot deel van de oktober line-up van PS Plus Extra en PS Plus Premium is uitgelekt. Maar dit keer is Billbil-kun niet de enige oorzaak, Sony zelf heeft ook een flinke steek laten vallen
Normaliter worden de nieuwe toevoegingen aan PS Plus, de gameabonnementsdienst van Sony, op woensdag bekend gemaakt. Tegenwoordig is het meer regel dan uitzondering dat een deel van die toevoegingen al vroegtijdig uitlekt en dat is ook deze keer het geval.
Meestal wordt dan gekeken naar Billbil-kun, de leaker die eerder op het Franse Dealabs en via Twitter zijn meldingen deed. Tegenwoordig doet hij dat via een eigen pagina op datzelfde dealabs.com. Ook deze maand weet billbil-kun voortijdig een flink deel van de games te onthullen die toegevoegd gaan worden aan de gamedienst van Sony.
Dit keer kreeg hij daarbij hulp uit onverwachte hoek: Sony gaf de headliner zelf al weg in een advertentie-banner. Daarin is al The Last of Us Part II te zien, wat dus zeer waarschijnlijk één van de games van deze maand zal zijn.
the last of us part 2 ps plus extra 1024x5761f1696851220

The Last of Us Part II en meer voor PS Plus Extra, Premium abonnees

Uiteraard zal The Last of Us Part II niet de enige game zijn die toegevoegd gaat worden. Volgens Billbil-kun kunnen abonnees in ieder geval nog acht games tegemoet zien. Volgens hem krijgen abonnees van PS Plus in oktober in ieder geval nog de volgende games:
Daarmee is al een flink deel van de mogelijke selectie voor oktober bekend. De afgelopen maanden bestond de selectie aan nieuwe games uit zo'n 15 tot 20 nieuwe games, dus er zal naar verwachting nog wel een aantal games toegevoegd gaan worden.
De officiële bekendmaking van de PS Plus Extra en Premium line-up zal naar verwachting woensdag 11 oktober zijn, rond 17:30. Volgende week dinsdag, 17 oktober, zullen de games dan voor abonnees beschikbaar komen.
0d4dd4694af10c4730500b69188bee39e30a33dd1f1696576781

PS Plus Premium abonnees krijgen ook gratis toegang tot films

Vorige week lanceerde Sony de eigen nieuwe streamingdienst Sony Pictures Core. Bijzonder is dat deze nieuwe dienst alleen te zien is op PlayStation 4 of PlayStation 5. Wie toegang wil tot de ongeveer 2000 films uit het Sony Pictures archief moet de Sony Pictures Core installeren op zijn console en vervolgens zijn PlayStation account koppelen aan de app. Daarna heeft de app nog het meeste weg van Amazon Video. De app geeft toegang tot een grote selectie aan films, die gekocht of gehuurd kunnen worden.
Voor PS Plus Premium abonnees heeft Sony daarnaast een fraai extraatje: zij krijgen meteen toegang tot een selectie van zo'n honderd films uit de selectie en Sony belooft dat het daar niet bij blijft. Zo wil Sony regelmatig nieuwe films toevoegen, maar de selectie ook uitbreiden met series van animestreamingdienst Crunchyroll.
De selectie aan gratis films bestaat uit onder andere Looper, Kingsglaive: Final Fantasy XV, Elysium en Resident Evil Damnation, maar ook diverse Spider-Man films. Films die je kunt huren of kopen zijn onder andere Spider-Man: Across the Spider-Verse, Spider-Man: No Way Home, Uncharted, The Equalizer, No Hard Feelings, Bullet Train en Ghostbusters: Afterlife.