5 redenen om God of War Ragnarök te kopen

Article
dinsdag, 08 november 2022 om 14:00
god of war ragnarok key artf1666281621
Woensdag is het de dag van Odin! Santa Monica Studio besloot dat het de perfecte dag is om God of War Ragnarök te lanceren op diezelfde dag. Nog niet overtuigd of je de game moet halen? Wij zetten vijf redenen op een rij om uit te kijken naar de game.
God of War Ragnarök is het vervolg op de 2018-titel waarin Kratos en Atreus een spectaculaire reis door het Noorse rijk beleefden. Het tweetal kreeg tegenslagen te verwerken en het persoonlijke verhaal greep tal van zielen. Het vervolg gaat gelijk verder waar het origineel stopte, wat ons gelijk bij de eerste reden brengt om de game te halen.

1. Direct vervolg op God of War (2018)

Iedereen die God of War (2018) heeft gespeeld, weet dat de game afsluit met verschillende vragen. De titel schreeuwt om een vervolg en God of War Ragnarök levert in dat opzicht een verhaal dat direct aansluit op het eerdere deel. Kratos en Atreus zijn alleen een paar jaartjes ouder, al valt dat aan Kratos niet te zien. Atreus daarentegen is een stukje groter en heeft de baard in zijn keel.
Het kind is inmiddels een puber en dat merk je aan alle kanten. Wat ook duidelijk is, is dat iedereen die genoot van het verhaal van vader en zoon zichzelf een plezier doet om ook het vervolg te spelen. Het verhaal van Ragnarök sleept je namelijk mee vanaf het eerste uur en laat je eigenlijk niet meer los.
god of war ragnarokf1671538295

2. Toffe personages

Natuurlijk zijn de personages in God of War Ragnarök ook een grote reden om deze game te halen. Waar de oorspronkelijke God of War-trilogie niet bepaald bekend stond om haar fantastische personages en diepgaand verhaal, is dat bij de nieuwe titels niet het geval. Daarin staan de personages juist centraal en dat is de beste keuze die ontwikkelaar Santa Monica Studio ooit kon maken.

3. Grotere speelwereld

God of War Ragnarök is een stukje groter dan de 2018-game. In die titel kon je namelijk niet alle negen rijken uit de Noorse mythologie verkennen. In de nieuwe titel kan dat wel en deze zitten ook nog eens rijkelijk gevuld met dingen om te doen. Zo zijn er veel meer zijmissies te vinden, net als schatten.
In totaal kun je zo’n 40 uur speelplezier vinden voordat je het verhaal en de zijmissies uitgespeeld hebt. Misschien duurt het zelfs nog wel wat langer. Je bent er in ieder geval een stukje langer mee bezig dan de 2018-titel en dat is zeker geen straf.

4. Verbeterde gevechten

In de 2018-titel was het vechten al fantastisch en eigenlijk doet het vervolg daar gewoon nog een schepje bovenop. Het vechten in God of War Ragnarök is namelijk verbeterd ten opzichte van het vorige deel. De studio heeft tal van nieuwe mechanieken toegevoegd die het vechten een stuk dynamischer maken.
Wat ook meehelpt is hoe de game draait. Op de PlayStation 5 zijn er namelijk tal van performance modi beschikbaar die de framerate tot wel 120 fps omhoog schroeven. Het maakt het vechten alleen maar prettiger doordat alles en iedereen zo vloeiend over je beeldscherm danst.
god of war ragnarok key artf1666281621

5. Ook op PS4

Mocht je nog geen PS5 hebben, is dat geen enkel probleem. God of War Ragnarök is namelijk een cross-gen game. Dat betekent dat de game zowel op de PlayStation 4 als de PlayStation 5 verschijnt.
Wie de sprong naar de nieuwe generatie consoles nog niet heeft kunnen maken, kan op deze manier ook genieten van het nieuwe verhaal van Kratos en Atreus. Wel speel je de game op de normale PS4 slechts in 1080p met framerate van 30 fps. Wie de PS4 Pro heeft, kan genieten van een wat hogere resolutie, namelijk tot 1656p in combinatie met een unlocked 30 fps framerate.