Prince of Persia Sands of Time remake toch niet geannuleerd

News
dinsdag, 08 november 2022 om 15:30
prince of persia sands of time remakef1599809814
Heb je een pre-order staan voor de Prince of Persia Sands of Time remake, dan zal die bestelling worden geannuleerd. Maar Ubisoft stelt fans gerust, want de game zelf is toch niet in de ijskast gezet.
De ontwikkeling van de Prince of Persia Sands of Time remake verloopt niet heel soepel. De game werd in september 2020 officieel aangekondigd door Ubisoft en zou al een paar maanden later in januari uitkomen. Toen kwam alleen in december het bericht dat de remake uitgesteld werd naar maart 2021. Ruim anderhalf jaar later is de vernieuwde versie van Sands of Time alleen nog steeds niet uit.
Daar komt nu ook nog eens bij dat de pre-orders van de Prince of Persia Sands of Time remake worden geannuleerd door Ubisoft. Fans hoeven zich alleen geen zorgen te maken over de status van de game. De uitgever heeft namelijk bekendgemaakt dat de remake toch niet is geannuleerd en in ontwikkeling is bij Ubisoft Montreal.
De reden voor Ubisoft om de pre-orders terug te betalen, komt doordat het bedrijf geen uitspraak kan worden over de releasedatum voor de Prince of Persia Sands of Time remake. Omdat de uitgever niet het geld van spelers vast wil blijven houden, worden alle bestellingen waar mogelijk terugbetaald. Wanneer er een releasedatum is, zal het weer mogelijk worden om een pre-order te plaatsen.

Prince of Persia pre-orders eerder geannuleerd

Het is niet de eerste keer dat in één klap alle pre-orders van de Prince of Persia Sands of Time remake zijn gecancelled. In mei van dit jaar heeft Game Mania namelijk besloten om spelers hun geld terug te geven.
Destijd leek het erop dat Ubisoft de complete ontwikkeling van de game had gestopt. Volgens Game Mania had de leverancier namelijk laten weten dat ‘de game jammer genoeg niet meer gaat komen’.