Modern Warfare 2 breekt indrukwekkend Call of Duty record

News
woensdag, 02 november 2022 om 11:30
call of duty modern warfare 2 posterf1666878320
Sinds een paar dagen ligt Call of Duty Modern Warfare 2 in de winkel. Veel fans keken erg uit naar dit nieuwe deel in de shooter-reeks en dat blijkt nu ook uit de verkoopcijfers. De game breekt namelijk een oud record als het gaat om de verkoopcijfers.
In de eerste drie dagen sinds de release op 28 oktober heeft Modern Warfare 2 800 miljoen dollar opgebracht. Dat is een nieuw record voor de franchise. Het record was eerder in handen van Modern Warfare 3, uit 2011. Die game verdiende toen in vijf dagen 775 dollar.
Daarmee is Modern Warfare 2 volgens Acitvision Blizzard niet alleen de snelst verkopende Call of Duty ooit, maar ook de grootste lancering in entertainment van dit jaar. De game heeft meer verdiend dan de best verdienende filmpremières in 2022. Verder is er ook een record wat betreft het aantal unieke spelers en speeluren geregistreerd voor Modern Warfare 2.

Veel ondersteuning voor Modern Warfare 2

Spelers hoeven volgens Activision ook niet te denken dat de game geen ondersteuning krijgt. Het bedrijf meldt dat er een nooit eerder vertoonde hoeveelheid support komt voor het Modern Warfare universum. Daar komt bij dat Warzone 2.0 over een kleine twee weken verschijnt.
Die ongekende hoeveelheid support kon inderdaad nog wel eens langer en groter zijn dan spelers gewend zijn. Naar verluidt komt er volgend jaar namelijk geen nieuwe Call of Duty. In plaats daarvan zou er betaalde DLC komen voor Modern Warfare 2.