Call of Duty krijgt nu een ook een bordspel

News
dinsdag, 25 april 2023 om 11:30
call of duty modern warfare 2 soldierf1664436468
De laatste tijd hebben we al meerdere bordspellen van populaire games zien verschijnen. Daar komt er nu nog eentje bij, want er is een bordspel van Call of Duty in ontwikkeling.
Het bordspel van Call of Duty wordt gemaakt door Arcane Wonders, het bedrijf achter succesvolle board games als Sheriff of Nottingham en Furnace. Call of Duty: The Board Game is aangekondigd door middel van een trailer, met de bedoeling dat het bordspel deze herfst op Kickstarter verschijnt.
De ontwikkelaar heeft nog geen beelden vrijgegeven van hoe het bordspel eruit komt te zien, maar in gesprek met Polygon laat het bedrijf weten ambitieuze plannen te hebben. Net zoals de games moet Call of Duty: The Board Game namelijk steeds uitgebreider worden.

“Call of Duty: The Board Game is een serie aan producten binnen hetzelfde game-systeem, beginnend met de initiële core sets. Vanaf daar extra producten zullen nieuwe features toevoegen, zoals nieuwe operators, wapens, maps en zelfs modi om de game te spelen. Naast competitieve manieren om het te spelen, maken we ook een co-op campaign voor 1 tot 4 spelers.”

Meer bordspellen van games

Dat er een bordspel komt van één van de meest succesvolle game-franchises aller tijden in niet vreemd. De laatste jaren zijn er namelijk meer board games gemaakt gebaseerd op populaire games.
Vorig jaar hebben Bandai Namco en Steamforged Games namelijk een bordspel van Elden Ring aangekondigd. Een paar maanden later volgde ook de aankondiging van The Last of Us: Escape the Dark. Die laatste wordt gemaakt door Themeborne, in samenwerking met Naughty Dog.

Populair Nieuws