Elden Ring liefhebbers krijgen nieuwe manier om de game te spelen

News
maandag, 19 september 2022 om 14:00
elden ring headerf1646038440
Veel spelers besten nog steeds veel tijd in The Lands Between. Binnenkort komt er alleen ook een andere manier om de wereld te verkennen, want Bandai Namco en Steamforged Games komen met een Elden Ring board game.
FromSoftware en Bandai Namco hadden hoge verwachtingen van Elden Ring, maar de ontvangst is nog veel beter uitgevallen. Niet alleen kreeg de game enorm hoge cijfers, waaronder in onze review, maar de game is ook al ruim 13 miljoen keer verkocht. Er wordt zelfs verwacht dat Elden Ring dit jaar Call of Duty gaat verslaan.
Om in te spelen op de populariteit van Elden Ring, werkt Steamforged Games nu samen met Bandai Namco aan Elden Ring: The Board Game. Dat is aangekondigd via een blogpost op Steamforged Games. De board game wordt gelanceerd via Kickstarter en de voortgang zal op die site ook te volgen zijn, maar momenteel is er nog niet heel veel bekend.

Samenwerken in Elden Ring

In de aankondiging is te lezen dat spelers op een ‘groots en gevarieerd’ avontuur kunnen gaan, net zoals in Elden Ring zelf. Je kan het bordspel alleen spelen, maar ook samen met drie andere spelers. Het lijkt dus te gaan om een PvE board game, waarbij spelers moeten samenwerken, in plaats van tegen elkaar te spelen.
De gevechten in Elden Ring: The Board Game zullen ‘uitdagend’ zijn en zonder dobbelstenen. In het spel moeten spelers het tegen verschillende vijanden opnemen, van een simpele soldaat tot aan grote bazen, zoals de Grafted King.
Steamforged Games is geen groentje als het aankomt op bordspellen maken van FromSoftware games. Eerder heeft het bedrijf namelijk als Dark Souls: The Board Game en Dark Souls: The Card Game gemaakt. Ook zijn er board games verschenen die gebaseerd zijn op andere games, zoals Monster Hunter World, Resident Evil en Horizon Zero Dawn.

Populair Nieuws