Call of Duty games komen mogelijk niet dag één naar Game Pass

News
vrijdag, 25 augustus 2023 om 16:30
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Tot nu toe brengt Microsoft alle first party games dag één meteen naar Game Pass. Maar het lijkt erop dat de Call of Duty games niet die behandeling gaan krijgen.
Microsoft is nog steeds druk bezig om de overname van Activision Blizzard er doorheen te krijgen. Zo werden onlangs de streamingrechten van Activision Blizzard verkocht aan Ubisoft, als concessie aan de CMA om de deal door te laten gaan.
Als de deal doorgaat, dan verwachten veel spelers dat de Call of Duty games direct naar Game Pass komen. Maar volgens Phil Spencer is dat niet zo eenvoudig. Volgens de Xbox-baas komt er ten eerste veel werk kijken bij het brengen van games naar de Game Pass. Dat laat hij weten in gesprek met IGN.
Ten tweede vindt Activision Blizzard CEO Bobby Kotick het brengen van grote AAA games op dag één naar een dienst als Game Pass geen goede strategie. Spencer snapt waar Kotick vandaag komt.

“Wat Game Pass betreft, is het niet per se waar dat elke game naar Game Pass kijkt en zegt dat dit de kans voor mij is. Als je een enorm succesvolle Triple-A franchise bent die een marketingbudget van miljoenen heeft om de bekendheid en ontdekking van je game op dag één te stimuleren, en dat is onderdeel van je model, dan begrijp ik volkomen waarom je je game op dag één niet in een abonnement zou onderbrengen. Daar heb ik geen problemen mee.”

Keuze bij de ontwikkelaar

Volgens Spencer heeft Microsoft tot nu toe alle Xbox Studios games naar Game Pass gebracht, omdat de uitgever de dienst wilde laten groeien en dat is dan ook zeer succesvol geweest. Sommige ontwikkelaars en indie-studio's zijn volgens de topman heel blij met de mogelijkheid om hun game uit te stallen op de Game Pass en daardoor ontdekt te worden.
Spencer vindt dat elk team moet beslissen of de streamingdienst het juiste model is voor hun game. Het lijkt erop dat de Xbox-baas het straks overlaat aan Activision Blizzard om de Call of Duty games in de toekomst wel of niet naar Game Pass te brengen.