Switch 2 lijkt op opvallende manier bevestigd

News
maandag, 20 februari 2023 om 16:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo Switch is bijna zes en zal waarschijnlijk niet al te lang meer meegaan. Toch heeft Nintendo nog niets onthuld over een opvolger. Toch lijkt deze nu bevestigd, uitgerekend dankzij het onderzoek naar de overname van Activision Blizzard.
Er zijn nog verschillende lopende onderzoeken naar de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard. Daarin wordt ook de concurrentie onder de loep genomen, inclusief Nintendo. De Britse Competition and Markets Authority (CMA) komt nu met een rapport dat lijkt te bevestigen dat er een Switch 2 in de maak is.
In een punt over Nintendo Switch Online wordt namelijk genoemd dat de dienst beschikbaar is op de Switch en een tweede apparaat dat is weggelakt. Aangezien Switch Online voor consumenten momenteel alleen op Switch beschikbaar is, vermoeden velen dat de Switch 2 in het volledige ongecensureerde rapport bij naam genoemd staat. Gezien de leeftijd van de Switch is het niet ondenkbaar dat de CMA al is ingelicht over een interne naam van het systeem.
Toch bestaat er nog enige twijfel. Het is bijvoorbeeld niet bekend hoeveel woorden er precies zijn verwijderd. Zo kan het dus zijn dat de naam van een toekomstig systeem vermeld stond, of dat er alleen maar stond dat Switch online ook beschikbaar zou zijn voor toekomstige Nintendo-systemen.

Nintendo Switch 2 bewijs stapelt zich op

Er is overigens al genoeg ander bewijs dat de Switch opvolger relatief dichtbij is. Een Pokémon-ontwikkelaar gebruikte in een vacature bijvoorbeeld al tekst die suggereerde dat er al werk gedaan wordt voor de volgende Nintendo-console. Tegelijkertijd denken analisten dat de Switch 2 nog minstens tot 2024 op zich laat wachten.

Populair Nieuws