Nieuwe Lord of the Rings films op komst

News
vrijdag, 24 februari 2023 om 15:30
lord of the ringsf1637942842
Peter Jacksons The Lord of the Rings-trilogie is nog steeds één van de meest geliefde filmtrilogieën aller tijden, helemaal voor een boekverfilming. Maar fans van het werk van J.R.R. Tolkien weten dat de wereld van dat verhaal een nog veel rijkere geschiedenis kent. Die wordt in de toekomst ook naar het witte doek gebracht.
Warner Bros. Discovery en New Line Cinema gaan nieuwe Lord of the Rings-films maken, meldt Deadline. Deze studio’s zaten ook achter Peter Jacksons The Lord of the Rings en The Hobbit. De nieuwe films zijn het gevolg van een deal tussen Warner Bros. en Embracer Group, die de filmrechten van de franchise vorig jaar kocht.
Het ziet er naar uit dat de nieuwe films geen remake worden van The Lord of the Rings. In statements van zowel Embracer als Warner Bros. dat het verleden gerespecteerd zal worden. Warner Bros. heeft het bovendien over de rijke wereld van Tolkien en dat die eigenlijk nog niet heel uitgebreid in film is verkend. Wat er als eerste verkend gaat worden in deze nieuwe deal is niet bekend.
Overigens is er al wel een Lord of the Rings film in ontwikkeling bij Warner Bros. Deze heet The War of the Rohirrim en gaat over een vroegere koning van Rohan. Het is een animatiefilm die niet onder de nieuwe deal valt.

The Lord of the Rings ook bij Amazon

Dit verandert overigens niets aan de toekomst van The Rings of Power bij Amazon Prime Video. De tv-rechten die Amazon in handen heeft staan los van de rechten die bij Embracer liggen. The Rings of Power gaat dus gewoon volgens plan door.