Grote Call of Duty Black Ops Cold War hints gevonden in Warzone

  Eerder deze maand meldde wij al dat de reveal van de nog uit te komen Call of Duty Black Ops Cold War, het 2020-deel in de populaire shooterserie, is begonnen. In Warzone zijn er verschillende hints naar de nieuwe Call of Duty gevonden die verwijzen naar het speelveld van de game.

  Al een lange tijd gaan er geruchten dat de nieuwe Call of Duty zich in het verleden afspeelt. Ontwikkelaar Treyarch zou op de reset-knop gaan drukken en ons meenemen naar de tijd van de Koude Oorlog (1947 - 1991). In deze tijd stonden de Westerse wereld en de voormalig Sovjet-Unie lijnrecht tegenover elkaar, waarbok vooral Amerika op de rand van een nieuwe oorlog stond.

  Warzone hint naar Call of Duty Black Ops Cold War

  Door een easter egg in Warzone wordt het bovenstaande gerucht flink aangescherpt. Via Twitter deelt Warzone-streamer PrestigelsKey beelden van opmerkelijke hint naar CoD 2020. In de video is te zien dat er in zone H6 een verlaten boerderij is met een afgesloten kamer. PrestigelsKey weet een code te kraken en komt in een ruimte met daarin onder meer een telefoon, generator, blauwdrukken en televisies.

  Op een poster is het woord ‘Venona’ te lezen. Dit doet verwijzen naar een geheim project tijdens de Koude Oorlog. Project Venona was een uiterst geheime samenwerking tussen de geheime diensten van het Verenigd Koninkrijk en de VS. Tussen 1942 en 1980 gebruikte zij dit om berichten van de Sovjet Unie te ontcijferen. Hiermee lijkt Activision wederom te hinten dat de nieuwe Call of Duty zich zal afspelen tijdens de Koude Oorlog.

  Mysterieuze Call of Duty Black Ops Cold War teaser

  Een andere Warzone-speler kreeg te maken met een nog mysterieuzere hint. NutterButterAF deelt via Twitter beelden waarin een korte boodschap in de Battle Royale-game te zien in. Tijdens een potje Warzone krijgt hij pardoes de wazige boodschap ‘Know your History’ te zien.

  Krijg je geen genoeg van het nieuws rondom de nieuwe Call of Duty-game? Lees dan hier over onze verwachtingen van Call of Duty 2020.

  Call of Duty: Black Ops Cold War

  Verkijgbaar vanaf 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.