Wat zijn onze verwachtingen voor Call of Duty 2020?

  Er gaan al veel geruchten in de rondte over Call of Duty 2020, maar Activision heeft de game tot op heden nog niet officieel aangekondigd. Het is dus nog even tasten in het donker, maar wat zijn onze verwachtingen precies van de nieuwe game? Dat leggen we je nu haarfijn uit!

  Reset-knop voor de Call of Duty Black Ops serie

  De Black Ops games binnen de Call of Duty franchise zijn flink populair en hebben hun eigen verhaal en cast aan karakters. Zo hebben we de protagonist uit het eerste deel, Alex Mason (ingesproken door acteur Sam Worthington) meerdere keren terug zien komen in de serie.

  Wij verwachten alleen dat Treyarch op de reset-knop gaat drukken voor Call of Duty 2020. Er gaan al geruchten dat de ontwikkelaar terug naar af wil gaan en de nieuwe Call of Duty game af wil laten spelen tijdens de Koude Oorlog. Natuurlijk zal het dan weer een klassieke strijd gaan worden tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, maar het tijdperk zorgt tegelijkertijd voor veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op locaties, vijanden en verhalen. Wat ons betreft is een reboot van de Black Ops serie dan ook een goed idee.

  Grote focus op singleplayer

  Met de reboot verwachten we ook dat Treyarch deze keer flink zal gaan focussen op de singleplayer. Uiteraard zullen er ook weer talloze modi en mogelijkheden zijn voor de multiplayer, dat is immers de bread and butter geworden van de Call of Duty franchise, maar liefhebbers van singleplayer zullen deze keer ook aan hun trekken komen.

  Dat kan namelijk niet gezegd worden van Black Ops 4, tot op heden de laatste titel die in de serie is uitgekomen. Voorafgaand werd er namelijk met trots een Battle Royale modus aangekondigd, maar dat betekende ook dat er geen volwaardige singleplayer campagne in de game zat. Wij denken dat Treyarch dat voor Call of Duty 2020 goed gaat maken met een grote en uitgebreide campagne. Call of Duty: Modern Warfare 2019 is daarbij een goed voorbeeld voor Treyarch, met een opvallend grote focus op het singleplayer verhaal.

  Grote integratie met Call of Duty Warzone

  De aankondiging en release van Call of Duty 2020 laat relatief gezien flink lang op zich wachten. Normaal zouden we rond dit jaargetijde allang weten hoe de nieuwe Call of Duty heet en waar de game op zal draaien, maar dat is in 2020 niet het geval. Eén van de redenen voor het lange wachten, is volgens onze verwachting een grote integratie met Call of Duty Warzone, de free-to-play Battle Royale game van Activision.

  Wij denken dat de lancering van Call of Duty 2020 ook zal betekenen dat Warzone een flinke make-over gaat krijgen. De uitgever heeft zelfs bevestigd dat er een zekere vorm van integratie zal zijn tussen Warzone en de nieuwe game, maar wij denken dat Activision daar heel ver in zal gaan.

  Dat bedoelen we in de vorm van één of meerdere gloednieuwe maps die geïnspireerd zijn op de nieuwe Call of Duty game, speelbare karakters uit het verhaal en natuurlijk ‘gloednieuwe’ wapens om mee te spelen - want met een sprong terug in de tijd naar de Koude Oorlog zal de techniek er natuurlijk niet op vooruit gaan.

  Microsoft

  Release rond next-gen lancering

  Een andere reden dat de nieuwe Call of Duty nog niet is aangekondigd, komt volgens ons door de lancering van de next-gen consoles: de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Van laatstgenoemde weten we dat de console in november in de winkelschappen moet liggen, maar Sony houdt de lippen stijf op elkaar als het gaat om de PS5. De enige hint die we hebben gekregen is ‘voor de feestdagen’.

  Met een next-gen release is het voor Activision en Treyarch natuurlijk wel zo handig om meteen een game klaar te hebben voor de gloednieuwe consoles. Onze verwachting is dan ook dat Call of Duty 2020 voor de huidige en nieuwe generatie consoles zal lanceren en pas rond de launch van de nieuwe consoles uit gaat komen. We zullen dus, als onze vermoedens kloppen, nog even moeten wachten op een nieuwe Black Ops titel in de franchise.

  Call of Duty: Black Ops Cold War

  Verkijgbaar vanaf 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.