Xiaomi komt met heel opvallende smartphone camera

News
dinsdag, 05 juli 2022 om 10:00
xiaomi 12f1656601818
Smartphone-fabrikanten komen meestal jaarlijks met nieuwe modellen die allerlei upgrades met zich meebrengen. De camera is een onderdeel waar de laatste jaren veel aan gewerkt wordt. De Chinese fabrikant Xiaomi komt nu met een bijzonder grote en opvallende camera.
Xiaomi heeft een drietal smartphones onthuld. Het gaat om de 12S, 12S Pro en 12S Ultra. Het Ultra-model eist de nodige aandacht op dankzij zijn camera: deze is namelijk een inch (2,54 cm) groot. Voor een smartphone is dat behoorlijk aan de maat.
De camera lijkt in eerste instantie nog groter, want het camerablok van de telefoon heeft de vorm van een grote lens. In werkelijkheid zitten er drie camera’s in, waarvan de hoofdcamera de sensor van een inch gebruikt (de twee andere camera’s zijn een groothoeklens en een periscooplens).
De grootte van de camera maakt het mogelijk om meer licht te vangen. Zo kun je beter fotograferen in het donker en worden kleuren beter vastgelegd. De camera, die is ontwikkeld in samenwerking met Leica en Sony, zal ook beschikbaar gesteld worden aan andere fabrikanten.

Komt de Xiaomi 12S Ultra naar Nederland?

De Xiaomi 12S-lijn zal in eerste instantie alleen in China beschikbaar zijn. Er is geen releasedatum bekend voor Nederland, dus het is even afwachten of we plaatjes kunnen gaan schieten met deze enorme camera. De Xiaomi 12 lijn kwam uiteindelijk wel naar Nederland, dus een release van de 12S, 12S Pro en 12S Ultra is zeker niet onwaarschijnlijk.