De beste tips voor nieuwe F1 22 spelers

Article
maandag, 04 juli 2022 om 17:30
f1 22 racef1650554186
F1 22 is eindelijk gelanceerd en dus kunnen spelers weer met de snelste auto's ter wereld scheuren. Ben je nieuw in de wereld van Formule 1 games? Maak je dan geen zorgen, want wij hebben de beste tips voor nieuwe F1 22 spelers op een rij gezet.

Schakel assists één voor één uit

De Formule 1 games van Codemasters zijn vrij genadig voor nieuwe spelers. De ontwikkelaar heeft F1 22 namelijk volgestopt met manieren om de game moeilijker te maken, maar ook makkelijker. Zo heb je niet alleen controle over de AI van je tegenstanders en de mogelijkheid om flashbacks in of uit te schakelen, maar zijn er ook veel assists om je leven als F1-coureur makkelijker te maken.
Met de assists kan je onder andere de ideale racelijn projecteren op de baan, de game je laten helpen met remmen en sturen, de game DRS en ERS voor je later activeren en je kan tractiecontrole aanzetten. Dat laatste is in de Formule 1 zelf verboden, maar wel een goed middel om ervoor te zorgen dat je als nieuwe speler niet meteen constant aan het tollen bent op de baan. Donuts is iets voor aan het einde van het seizoen.
Sommige assists, zoals tractiecontrole, kunnen je trager maken als je meer controle hebt over je Formule 1-auto. Het is dus aan te raden om na verloop van tijd de assists uit te zetten, maar het is daarbij belangrijk om het stapsgewijs te doen. Op die manier kan je je rijstijl rustig aanpassen en weet je ook beter waar je misschien moeite mee hebt. Doe je het op deze manier, dan ben je een volleerd F1-coureur voordat je het door hebt.
f1 22 baku 10 3840x2160f1656325548

Kies niet meteen voor een topteam

Eén van de eerste modi waar nieuwe spelers hoogstwaarschijnlijk meteen induiken in Driver Career. In deze modus kan je je eigen coureur maken en jezelf meten met de beste coureurs ter wereld. Je kan daarbij kiezen om eerst te beginnen in de Formule 2 en door te stromen naar de Formule 1.
Bij die laatste optie krijg je de mogelijkheid om je eigen team uit te kiezen. Het is daarbij aanlokkelijk om meteen voor een topteam als Ferrari en Red Bull Racing te gaan. Op die manier kan je immers meteen strijden om overwinningen en rijden naast coureurs als Max Verstappen en Charles Leclerc.
We raden je alleen aan om eerst te beginnen bij een team dat lager in de rankings staat. Een topteam heeft namelijk veel hogere verwachtingen van jouw prestaties dan een team dat normaal elk weekend moet strijden om in de punten te eindigen. Je kan immers bij RBR meteen strijden om de overwinningen, maar als dat niet lukt, dan eindig je al snel als Pierre Gasly of Alexander Albon.
f1 22 miami 05 4kf1651759997

Wees geduldig met upgrades

In de carrièremodus van F1 22 krijg je niet alleen de controle over de auto tijdens een raceweekend, van de eerste vrije training tot aan de race zelf, maar moet je ook het team aansturen op het gebied van upgrades. Zo kan je bijvoorbeeld upgrade punten inzetten om de motor te verbeteren of juist focussen op de aerodynamica.
Voor elke upgrade heb je de optie om het team er vaart achter te laten zetten of juist iets meer tijd te nemen. We raden je aan om veelal voor die laatste optie te kiezen. Des te sneller je namelijk een nieuw onderdeel wil hebben, des te groter de kans dat de hele upgrade faalt. Als dat gebeurt, dan moet je opnieuw wachten én opnieuw kostbare upgrade punten inzetten voor dezelfde verbetering.
Het is dus een stuk handiger om je fabriek wat langer over de upgrades te laten doen. Op die manier kan je over de lange tijd juist veel tijd en resources besparen, ondanks hoe aanlokkelijk het ook is om een nieuwe upgrade meteen voor het aankomende raceweekend te kunnen gebruiken.
f1 22 miami 01 4kf1651759959

Let op andere coureurs

Tijdens de meeste vrije trainingen en kwalificaties kan je vrij rustig over de baan rijden om optimaal het circuit te leren. Helemaal als je de racelijn aan hebt staan, dan zal je snel gewend raken aan het ideale rempunt en welke lijn je moet rijden over de baan.
Pas alleen wel op dat wanneer je terecht komt in een Grand Prix met andere coureurs - of dat nu in een singleplayer race is tegen bots of online tegen andere spelers - dat je het asfalt moet delen. Dat betekent dat je niet altijd de ideale racelijn kan volgen en zeker dat je niet altijd op hetzelfde punt kan remmen. Wanneer er meerdere auto's voor je rijden, ga dan vroeg op de rem staan, anders eindig je keihard in de achterkant van een tegenstander.
Met name in online races kan dit al snel het plezier van andere spelers verpesten. Het is zeker geen verkeerde manier om een circuit te leren kennen via de racelijn assist, maar pin je er niet helemaal op vast en wees bereid om te improviseren. Je mede-coureurs zullen je er dankbaar om zijn!