Destiny 2 cheatsite moet Bungie miljoenenboete betalen

News
dinsdag, 21 juni 2022 om 11:00
destiny 2 the witch queenf1643886786
Uitgevers en ontwikkelaars treden steeds harder op tegen cheaters en websites die cheats mogelijk maken. Ook Bungie heeft nu een duidelijk signaal gegeven, want een cheatsite moet de studio 13,5 miljoen dollar betalen voor geleden schade.
Websites die specialiseren in cheats kunnen goud geld verdienen, maar dat ook in een recordtempo weer kwijtraken. Dat geldt nu ook voor het Canadese bedrijf Elite Boss Tech. De site maakte cheats voor Destiny 2, maar dat is het bedrijf op een enorme boete komen te staan.
Uit documenten van de rechtbank, gespot door TorrentFreak, moet Elite Boss Tech namelijk een schadevergoeding van maar liefst 13,5 miljoen dollar betalen aan Bungie, de ontwikkelaar en uitgever van Destiny 2.
Volgens Bungie worden de gebruiksvoorwaarden van de game geschonden met de software die de cheatsite maakt. Ook moest de studio ‘enorm veel geld’ steken in het maken van anti-cheat technologie en werd de reputatie van Destiny 2 geschonden, wat weer invloed heeft op de commerciële waarde van de game.

Geldboete voor elke Destiny 2 cheat

Hoewel Elite Boss Tech het niet eens is met alle beschuldigingen, zo claimt het nooit de code van Destiny 2 te hebben gekopieerd voor het ontwikkelen van de cheats, gaat het bedrijf wel akkoord met de schadevergoeding van 13,5 miljoen dollar. Het bedrag is gebaseerd op hoe vaak de cheats zijn gedownload, 6765 keer, met een straf van 2000 dollar voor elke cheat.
Naast de schadevergoeding mag het Canadese bedrijf ook geen cheats meer voor Destiny 2 maken in de toekomst. Overtreed Elite Boss Tech toch wel de regels, dan zal het te maken krijgen met ‘de volledige reikwijdte van de bevoegdheid van het Hof inzake minachting, met inbegrip van bestraffende, dwingende en geldelijke sancties’.