Modern Warfare 3 heeft geen Platinum Trophy, net als DLC

News
donderdag, 02 november 2023 om 14:30
call of duty modern warfare 3 headerf1692885886
Naarmate we meer te weten komen over Call of Duty Modern Warfare 3, lijkt het steeds aannemelijker dat de game ooit bedoeld was als DLC voor Modern Warfare 2. Nu is er een nieuw bewijsstuk in de vorm van de PlayStation Trophies. Opvallend genoeg heeft de game namelijk geen Platinum Trophy.
Wanneer je werkelijk alles hebt gedaan in een PlayStation game wordt je beloond met de Platinum Trophy, de beloning voor het verdienen van alle andere Trophies. Er zijn bijna geen games die geen Platinum Trophy hebben, maar Modern Warfare 3 blijkt een uitzondering. Sterker nog: de Trophy-list suggereert dat de game DLC is.
Op PlayStation 5 is de lijst met Trophies die in Modern Warfare 3 te verdienen is namelijk onder Modern Warfare 2 geschaard. Voordat Modern Warfare 3 onthuld werd als apart verkrijgbare game, gingen er veel geruchten dat Call of Duty een jaartje geen nieuwe game zou uitbrengen, maar DLC. Deze situatie is daar mogelijk een overblijfsel van.
Het kan er ook mee te maken hebben dat de game op PS5 gelanceerd wordt via Call of Duty HQ, een launcher die Modern Warfare 2 blijkbaar als hoofdgame beschouwt. Op PS4 is dat niet het geval en op dat platform heeft Modern Warfare 3 wel zijn eigen Trophy List. Op de oudere console heeft de game zelfs een eigen Platinum.

Wanneer is de release van Modern Warfare 3?

Het duurt niet meer heel lang voordat je aan de slag kunt met Call of Duty Modern Warfare 3. De campaign early access begint vanavond al en vanaf 10 november kun je de volledige game spelen. Qua maps biedt de game remasters van de maps uit de originele Modern Warfare 2 uit 2009. Veel spelers zien die maps graag terugkeren, anderen zien ook dit als aanwijzing dat de game eigenlijk DLC is.