Scarface remake lijkt helaas van de baan

News
woensdag, 08 november 2023 om 11:30
schermafbeelding 2023 09 27 om 111909f1696346987
De geplande Scarface remake van regisseur Luca Guadagnino lijkt van de baan. De gerenommeerde regisseur is namelijk gestopt met het project.
Luca Guadagnino, bekend om zijn regiewerk aan films als onder andere Call Me by Your Name, bevestigde recentelijk in een interview met The Hindu dat hij niet voor langer verbonden is aan de remake van de iconische maffiafilm. Hij had zich oorspronkelijk in 2020 aan het Scarface-project verbonden, waarvoor het script is geschreven voor de geprezen broers Joen en Ethan Coen.
Het oorspronkelijke Scarface uit 1932, geregisseerd door Howard Hawks en gebaseerd op het boek van Armitage Trail, werd iconisch en kreeg in 1983 een beroemdere remake onder leiding van regisseur Brian De Palma. Hierin speelde Al Pacino de rol van de Cubaanse gangster Tony Montana. In 2020 waren de Coen broers oorspronkelijk aangesteld om het script te schrijven, met het verhaal dat zich verplaatste naar een andere stad, namelijk Los Angeles. Het is onduidelijk of de broers nu momenteel nog steeds betrokken zijn bij het project, nadat Guadagnino zich heeft teruggetrokken.

Een lastige remake

Gedurende vele jaren hebben diverse regisseurs, waaronder David Ayer, David Yates, Pablo Larraín en Antoine Fuqua, verschillende versies van een Scarface remake overwogen.
Guadagnino had zijn visie op Scarface eerder omschreven als een "schokkende" herinterpretatie die actuele perspectieven zou bieden op het karakter en nieuwere en oudere thema's van het verhaal. Zijn benadering richtte zich op het verkennen van de Amerikaanse droom, ambitie en overdaad, met de nadruk op het personage Tony Montana als symbool van deze thema's.