Blokkade van gamers tegen Activision Blizzard overname afgewezen

News
woensdag, 19 juli 2023 om 17:00
activision blizzard hqf1627465674
Een groep gamers heeft geprobeerd om de overname van Activision Blizzard tijdelijk te blokkeren. De poging is alleen afgewezen door een rechter van de Supreme Court.
Vorige week heeft de rechter besloten dat de FTC geen grond heeft om de overname van Activision Blizzard te blokkeren. De waakhond is het daar niet mee eens en heeft hoger beroep aangetekend. In de tussentijd zouden Microsoft en Activision Blizzard alleen al een handtekening onder de deal kunnen zetten.
De FTC heeft daarom geprobeerd om de overname tijdelijk te pauzeren, maar dat verzoek is door de rechter afgewezen. Een groep gamers heeft daarna een poging gedaan bij de Supreme Court, het hoogste rechtsorgaan in de Verenigde Staten.
De Supreme Court heeft de blokkade van de overname alleen ook afgewezen. Dat meldt VGC. Het verzoek werd op zaterdag ingediend als een laatste poging om de overname te stoppen, maar die vlieger gaat dus niet op.

Nog één struikelblok voor de overname

Ondertussen is de overname nog niet voltooid. Dat komt doordat de CMA, de Britse waakhond, de deal eerder heeft geblokkeerd. De CMA en Microsoft zijn nu om tafel gegaan om toch tot een overeenkomst te komen. De rechter heeft de start van een zaak voor een appeal daarom uitgesteld met twee maanden.
Door alle juridische zaken was de deadline voor het voltooien van de overname alweer verlopen. Microsoft en Activision Blizzard hebben nu officieel de deadline verlengd tot 18 oktober, aangezien beide partijen graag de deal willen sluiten.

Populair Nieuws