Bijna honderd nieuwe games op weg naar Netflix

News
vrijdag, 15 december 2023 om 11:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Op Netflix kun je nu alweer twee jaar niet alleen films en series kijken, maar ook games spelen. Een groot deel van het aanbod is gemaakt door externe studio’s. Maar Netflix blijkt nu ook meer eigen games in de maak te hebben dan eerder gedacht.
Netflix krijgt er steeds meer games bij. Je kunt nu bijvoorbeeld aan de slag met de GTA Trilogy. Ook maakt Netflix eigen games, waarvoor het bedrijf al meerdere studio’s heeft gekocht of zelfs nieuw is begonnen. Het was alleen een beetje onduidelijk hoeveel games er nu precies in ontwikkeling zijn.
Aan Axios laat Netflix’ gaming-hoofd Mike Verdu namelijk weten dat er meer dan 10 games in ontwikkeling zijn bij interne studio’s. Dan heeft het bedrijf ook nog deals met externe studio’s. In totaal zijn er daarmee 90 games in ontwikkeling die uiteindelijk op Netflix komen te staan.
Veel van de games die nu op Netflix staan zijn relatief klein, maar er zijn ook grotere projecten in de maak. Zo is er eerder door Zack Snyder gesproken over een enorme game gebaseerd op zijn Netflix-film Rebel Moon. Ook heeft Netflix ontwikkelaars van verschillende grote games, zoals God of War in de arm genomen.

Nog niet veel mensen spelen Netflix games

Het percentage Netflix-abonnees dat games speelt is nog klein, maar dat aantal is wel groeiende. Verdu geeft dan ook aan dat Netflix tevreden is met hoe het nu gaat. Abonnees zijn games aan het ontdekken en spelen en genieten ervan, vertelt hij.

Populair Nieuws

Laatste Reacties