Netflix verrassing Blue Eye Samurai krijgt een vervolg

News
dinsdag, 12 december 2023 om 13:00
blue eye samurai u s1 e6 00 21 47 19f1702376283
De anime serie Blue Eye Samurai is één van de grootste verrassingen op Netflix dit jaar. De streamingdienst heeft daarom nu besloten om groen licht te geven voor een vervolg.
Netflix is zeker geen vreemde als het aankomt op anime. Op het streamingplatform zijn door de jaren heen verschillende anime verschenen, met name shows die gebaseerd zijn op games, zoals Cyberpunk Edgerunners, Castlevania en Dragon Age: Absolution.
Het recent verschenen Blue Eye Samurai is alleen een origineel verhaal van Michael Green en Amber Noizumi. In de show volgen we swordmaster Mizu (ingesproken door Maya Erskine) - die half-blank en half-Japans is - tijdens de Edo-periode in Japan. Mizu moet op jacht naar vier witte mannen, die illegaal in het land verblijven. De Shogun heeft namelijk de grenzen gesloten voor alle buitenlanders. Het resultaat is een erg bloederig avontuur, dat prachtig is geanimeerd door animatiestudio Blue Spirit.
Het verhaal van Mizu is nog niet klaar en dat erkent ook Netflix. De streamingdienst heeft namelijk goedkeuring gegeven aan Green en Noizumi om een tweede seizoen van de serie te maken. De makers zijn erg blij dat ze het avontuur mogen voortzetten, zo laat het tweetal weten in een verklaring.

“Toen we aan dit project begonnen, hebben we ons voorgenomen om dit zeer persoonlijke verhaal zo authentiek en mooi mogelijk tot leven te brengen. We zijn dankbaar voor ons hele team en voor onze kijkers van over de hele wereld die zoveel passie hebben getoond voor Mizu en haar pad van wraak.”

Wanneer verschijnt seizoen 2?

De aankondiging van een tweede seizoen is erg snel. Blue Eye Samurai is namelijk pas op 3 november op Netflix te verschenen. Het zal daardoor waarschijnlijk ook nog wel even duren voordat seizoen 2 komt. Een anime serie duurt over het algemeen namelijk erg lang om te maken in vergelijking met een live-action show. Wanneer seizoen 2 precies verschijnt is nog niet bekend.