Voormalige Xbox-exclusive doet het erg goed op de PS5

News
dinsdag, 12 maart 2024 om 9:30
sea of thievesf1707923043
De voormalige Xbox-exclusive Sea of Thieves komt binnenkort ook naar de PS5 toe. En de game doet het nu al verrassend goed op het platform.
Er was veel gedoe rondom Xbox-exclusives die naar de concurrentie zouden komen. Er gingen namelijk geruchten dat Microsoft vrijwel volledige multiplatform zou gaan, met ook grote titels als Starfield en Indiana Jones and the Great Circle die naar de PlayStation 5 zouden komen. In een officiële podcast hebben Phil Spencer en de rest van de Xbox-top laten weten dat het gaat om een handjevol kleinere titels, waaronder Hi-Fi Rush en Sea of Thieves.
Dat lijkt een goede zet te zijn geweest van Xbox. De Premium Edition van Sea of Thieves doet het namelijk erg goed op de PS5. Het is Benji-Sales, die de data van de game-industrie in de gaten houdt, opgevallen dat de game zelfs bovenaan staat op de Amerikaanse versie van de PlayStation Store als de meest gepre-orderde game van het moment. En de normale versie van de game staat ook nog eens op plek 5 in de lijst.
En dat is niet alleen het geval in de Verenigde Staten. Ook in het Verenigd Koninkrijk staat de Premium Edition op nummer één, met de normale versie op nummer vier en de Deluxe Edition op nummer tien. Daarmee verslaat Sea of Thieves andere aankomende grote titels als Dragon’s Dogma 2 en Rise of the Ronin.

Wanneer verschijnen de voormalige exclusives?

Sea of Thieves komt op 30 april uit op de PlayStation 5, met cross-play ondersteuning voor Xbox en PC. Van de andere voormalige Xbox-exclusives is Pentiment als eerste uitgekomen op de PlayStation 5, PlayStation 4 en Switch op 22 februari. De volgende game die eerst verschijnt is Hi-Fi Rush voor de PS5.