Bethesda’s Indiana Jones-game loopt lekker

News
donderdag, 31 augustus 2023 om 16:00
Liefhebbers van Bethesda-games zullen momenteel vooral met de gedachten bij Strafield. Maar er is nog meer in ontwikkeling, zoals The Elder Scrolls VI en een nieuwe Indiana Jones-game. De ontwikkeling van die laatste loopt lekker, volgens Todd Howard.
Todd Howard is momenteel een druk man. Met Starfield achter de rug gaat hij The Elder Scrolls VI regisseren en bovendien is hij uitvoerend producent van zowel de Fallout-serie als een nieuwe Indiana Jones-game. In een interview met GQ geeft hij een kleine update over het laatstgenoemde project.
De game wordt gemaakt door Wolfenstein-maker MachineGames en volgens Howard gaat de ontwikkeling lekker. De studio heeft “het nazi’s vermoorden onder de knie”, mogelijk ook vanwege ervaring met Wolfenstein. Volgens GQ zit Howard zelf “halverwege” het uitvoerend produceren van de game.

Wanneer is de release van Indiana Jones game?

Het is momenteel nog niet bekend wanneer de Indiana Jones-games daadwerkelijk uit moet komen. Daarover geeft Howard ook verder geen updates. Het klinkt in ieder geval alsof het wel eerder is dan bijvoorbeeld The Elder Scrolls 6, dat net echt in productie is en waarover we pas over een paar jaar weer nieuws hoeven te verwachten.
Wel weten we dat de Indiana Jones-game een Xbox exclusive wordt. Dat kwam naar buiten tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en de FTC. Bethesda en alle andere studio’s die bij ZeniMax horen zijn nu eigendom van Microsoft, maar toch leek er even sprake van dat Indiana Jones geen exclusive zou worden.