Dit is waarom Starfield geen ingesproken protagonist heeft

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 13:00
starfield header hdf1687513667
In tegenstelling tot Fallout 4 heeft Starfield geen ingesproken protagonist. Dit is waarom Bethesda gekozen heeft voor een stille held in het buitenaardse avontuur.
Lange tijd heeft Bethesda geen stem gegeven aan de protagonisten in RPG’s. Daar kwam verandering in met Fallout 4. Voor de mannelijke en vrouwelijke held waren meer dan 13.000 zinnen aan dialoog ingesproken. Toch was er kritiek op de ingesproken protagonist, omdat er minder dialoogopties waren dan normaal en het soms ook een hele verrassing was wat jouw personage precies ging zeggen.
Voor Starfield was het dan ook een grote vraag voor Bethesda of er nu wel of geen dialoog ingesproken zou worden voor de protagonist. Initieel had de studio besloten om toch wel een stemacteur in te huren en er waren zelfs al wat zinnen ingesproken, zo laat lead designer Emil Pagliarulo weten in gesprek met Polygon.
De stem van de acteur was volgens de ontwikkelaar alleen te specifiek en dat wilde de studio voorkomen. Bethesda wilde spelers namelijk echt weer de mogelijkheid geven om hun eigen personage te maken en daarvoor veel opties te bieden.

“We realiseerden ons dat de enige manier om het echt te doen en de speler de persoon te laten zijn die hij of zij wil zijn, was om een hoofdpersoon zonder stem te hebben.”

Geen makkelijke keuze voor Bethesda

Het duurde wel even voordat de studio zichzelf kon overtuigen dat het de juiste beslissing was. Volgens Pagliarulo was er namelijk een periode dat het gebruikelijk was voor AAA games om een voiced protagonist te hebben. Maar langzaam begon het te dagen bij Bethesda het niet nodig was voor een grote game om een stemacteur voor de speler te gebruiken.
Een ander probleem bij uitgeschreven zinnen voor dialoogopties en een ingesproken protagonist is volgens Pagliarulo ook dat het dubbelop is. Spelers lezen eerst de volledige zin, voordat een stemacteur vervolgens dezelfde zin voorleest. Bethesda heeft daarom besloten om weer ‘ouderwets’ te kiezen voor een stille hoofdpersoon.

Populair Nieuws